Хакерският колектив "Анонимните" обяви "кибервойна" срещу Русия, като твърди, че

...
Хакерският колектив "Анонимните" обяви "кибервойна" срещу Русия, като твърди, че
Коментари Харесай

Анонимните обявяват "кибервойна" срещу Русия

Хакерският колектив "Анонимните " разгласи "кибервойна " против Русия, като твърди, че е деактивирал няколко съветски държавни уеб страницата.

В четвъртък вечерта сметки в обществените мрежи, които настояват, че съставляват групата, оповестиха, че "официално водят кибервойна против съветското държавно управление " и са свалили десетки уеб страници в отговор на военните дейности на страната в Украйна.

Уебсайтовете на съветското държавно управление, на Кремъл, на Думата, на Министерството на защитата и на RT бяха наранени от очевидната хакерска атака, като някои от тях се забавиха, а други бяха изключени за продължителни интервали денем.

"F**k #Putin.. Подкрепяме народа на #Украйна.. Ние сме легион. Няма да забравим живота на хората, починали при режима на Путин ", написа в Туитър един от сметките, свързани с колектива, а различен акаунт написа: "Престъпният режим на Путин доста мъчно ще се възвърне от нашите офанзиви! "

В друга обява акаунт, който твърди, че съставлява Anonymous, декларира, че въпреки интервенциите му да са "насочени против съветското държавно управление ", има и "неизбежност частният бранш най-вероятно също да бъде обиден ".

"Така че, до момента в който хората по света разрушават на части вашите интернет снабдители, разберете, че това е напълно ориентирано към дейностите на съветското държавно управление и Путин ", се споделя в известието на акаунта до руснаците.

Като децентрализиран колектив Anonymous няма централна подчиненост или управление и по този метод е известно, че в активността му се преглеждат необятен кръг въпроси от разнообразни политически гледни точки.

Преди това хакери, свързани с Anonymous, са атакували държавни уеб страници на Съединени американски щати, Централното разследващо ръководство (ЦРУ), баптистката черква Уестбъро, ИДИЛ, Сциентоложката черква и Фондацията за епилепсия, която през 2008 година беше атакувана с мигащи стробоскопи, както и доста други.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР