Хакерската група Moses Staff (Мойсеевият щаб“), за която се съобщава,

...
Хакерската група Moses Staff (Мойсеевият щаб“), за която се съобщава,
Коментари Харесай

Израелското военно министерство и личната поща на Бени Ганц пострадаха от хакери

Хакерската група " Moses Staff " („ Мойсеевият щаб “), за която се оповестява, че е формирана от ирански жители, твърди, че е получила " информация за разположението на войските " на.

Хакерската група е направила против израелското Министерство на защитата, като е разкрила файлове и фотоси от системите на министерството, оповестява Ройтерс.

Според уеб страницата на групата, хакерите са проникнали в над 165 сървъра и 254 уеб страницата, като са натрупали над 11 терабайта данни, сред които такива на " Израелски пощи ", Министерството на защитата на Израел, информация, отнасяща се до министъра на защитата, компанията " Електрон Цилаг " и корпорацията " Епсилор ".

" В продължение на доста години ви държим под око, във всеки миг и на всяка крачка ", пишат хакерите в своето изказване. " Всички ваши решения и изказвания са под наше наблюдаване. Накрая ще ви ударим, когато изобщо не очаквате ", твърди групата в свое изказване.

Според известията " Мойсеевият щаб " има достъп до чувствителни материали като отчети, оперативни карти, информация за бойци и подразделения, както и писма и преписка.

" Ние ще публикуваме тази информация, с цел да осведомим целия свят за закононарушенията на израелските управляващи ", добавя групата.

Тя разгласява и купчина файлове в Excel, съдържащи персонални данни на хипотетични военнослужещи от ЦАХАЛ (израелските отбранителни сили – бел. ред.).

Според изтеклите документи екселските таблици съдържат имената, идентификационните номера, електронните пощи, адресите, телефонните номера и даже социално-икономическото състояние на бойци, студенти военно образование и други лица, свързани с Министерството на защитата.

Сред изтеклите документи, които могат да се видят на уеб страницата на групата, са и фотоси на Ганц с бойци от ЦАХАЛ, както и писмо от 2010 година от Ганц до заместник-началника на обединявания щаб и началника на разузнаването на йорданските въоръжени сили.

" Войниците, чиято кръв е пролята заради неправилни политики и безплодни войни, майките, които скърбят за децата си, и цялата свирепост и неправда, осъществени по отношение на народа на тази нация; ние няма да забравим! Няма да извиним! Ще продължим да се борим! За да разкрием вашите скрити закононарушения. Вие сте покрай края ", гласи изказването на групата.

По-рано този месец офанзива за приемане на откуп удари медицинския център " Хилел Яфе " в Хадера, като засегна компютърните му системи. Това е най-новата от дългата поредност хакерски атаки против еврейската страна през последните години.

В средата на октомври Microsoft разкри, че хакери, за които се твърди, че са свързани с Иран, са се пробвали да обхванат в 250 акаунта в Microsoft Office 365, принадлежащи на американски и израелски компании за сигурност, като са употребявали хакерски способ, прочут като " напръскване на пароли ". Според Майкрософт във фокуса на офанзивите са били компании от отбранителната индустрия, които обслужват американски, европейски и израелски държавни сътрудници в производството на радари от боен клас, технологии за безпилотни самолети, сателитни системи и информационни системи за незабавно реагиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР