Хакерска група е откраднала миналата година повече от 950 милиона

...
Хакерска група е откраднала миналата година повече от 950 милиона
Коментари Харесай

Хакери задигнали почти 1 млрд. долара от украинска банка

Хакерска група е откраднала предходната година повече от 950 милиона $ от " Банка Кредит Днепър ", която е благосъстоятелност на украинския милиардер Виктор Пинчук.
Съгласно документи, оповестени от Печорския областен съд на Киев " през април 2016 година незаконна група хакери, която влизат жители на Руската федерация и Украйна, посредством разпространяване на злотворен програмен продукт в осведомителната система на " Банк заем Днепър " е основала неодобрено платежно разпореждане за прекачване на сумата от 950 31,85 $ ".
В предишното членове на групата, " със съучастието на жители на Украйна, Русия, Армения и Азербайджан са изтеглили въпросната сума от банкомати на територията на Китай, без платежни документи, с което е била нанесена материална вреда на банката в размер на почти 1 милион $ ", се показва в постановлението на съда.
" Банк Кредит Днепър " е учредена през 1993 година. Единственият акционер е компанията " Бренкрофт ентърпрайсиз лимититд ", която е благосъстоятелност на индустриалеца и филантроп, милиардерът, създател на капиталовата група EasTone Виктор Пинчук, който е измежду десетте най-богатите украинци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР