Хакерите, заподозрени в извършване на голяма кибератака, засегнала стотици компании

...
Хакерите, заподозрени в извършване на голяма кибератака, засегнала стотици компании
Коментари Харесай

Хакери искат 70 млн. долара, за да възстановят данните на компании след кибератака

Хакерите, обвинени в осъществяване на огромна хакерска атака, засегнала стотици компании по света, желаеха 70 милиона $, с цел да възстановят данните, съобщи Ройтерс, като се базира на уебсайт в така наречен тъмна мрежа.

Искането беше оповестено на интернет страница, нормално употребена от свързаната с Русия хакерска група " РЕвил ", считана за една от най-активните в киберпрестъпленията, включващи приложимост на злотворен програмен продукт за приемане на откуп.

Групата има конструкция, включваща свързани с нея организации, заради което от време на време е мъчно да се дефинира кой приказва от името на хакерите, само че съгласно Алан Лиска от компанията за киберсигурност " Рикордид фючър " посланието " съвсем несъмнено " е от централното управление на " РЕвил ".

При хакерската атака, осъществена в петък, хакерите са проникнали в системите на компанията " Касея ", профилирана в осведомителните технологии, и са употребявали достъпа, с цел да нападат някои от клиентите на нейните клиенти, предизвиквайки верижна реакция, парализирала компютрите на стотици компании по света.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР