Хакерите изпробват своите разработки първо върху по-малкитеСправянето с модерните киберзаплахи

...
Хакерите изпробват своите разработки първо върху по-малкитеСправянето с модерните киберзаплахи
Коментари Харесай

Експерти: Размерът на бизнеса няма значение при кибератака

Хакерите тестват своите разработки първо върху по-малките

Справянето с модерните киберзаплахи изисква решения за непрекъснат мониторинг, корелация и разбор на държанието, подчертаха от Телелинк и SafeBreach по време на конференцията Digitalk

Кибератаките нарастват в тревожна степен и предизвикват голям брой вреди във финансово и правно отношение, като уязвими са както дребните и междинни предприятия, по този начин и огромните корпорации, съгласно участници в годишната конференция Digitalk в София.

Оказва се, че дребният бизнес или дребният местен пазар не са преграда, а в противен случай – хакерите тестват своите разработки първо точно върху по-малки пазари и бизнеси, преди да поразят главните си цели, споделиха наблюденията си Иван Житиянов, изпълнителен шеф на Телелинк Бизнес Сървисис, и Алекс Литвак, управител от израелската компания за киберсигурност SafeBreach.
още по тематиката
Проучванията и опитът на Телелинк от последните пет години демонстрират, че оправянето с модерните киберзаплахи изисква решения за непрекъснат мониторинг, корелация и разбор на държанието. Център за ръководство на сигурността е решението, което Телелинк предлага на фирмите за тяхна отбрана.

Подобен център дава опция на организациите да получат видимост, надзор и рекомендации за усъвършенствания от сертифицирани киберексперти, с които да покачат равнището на киберзащита на своя бизнес.

Телелинк предлага решение като услуга с предвидима месечна такса, против която клиентите получават мониторинг на сигурността на ИТ инфраструктурата в режим 24/7, ръководство на уязвимости, засичане на офанзиви и уголемен разбор. Освен това услугата включва правене на експертизи и разбори, бюлетини за сигурност, образования и информираност на чиновниците и специалистите на клиента.

От компанията, която натрупа експертиза в областта на киберсигурността през последните години, акцентираха на обстоятелството, че на клиентите на услугата не се постанова да вършат спомагателни вложения в съоръжение, екип, образования, узаконяване и технологии.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР