Хакери са откраднали ключовете за генериране на европейския зелен сертификат,

...
Хакери са откраднали ключовете за генериране на европейския зелен сертификат,
Коментари Харесай

Хакери издали валиден зелен сертификат на Хитлер

Хакери са откраднали ключовете за генериране на европейския зелен документ, оповестява италианската организация АНСА. Твърди се, че някои от ключовете са били употребявани в интернет стратегии за основаване на подправени документи.

Италианските управляващи оповестяват, че към този момент е взето решение на европейско равнище да се анулират всички пропуски, издадени с тези ключове. От италианската организация оповестяват, че тече механически разбор на обстановката.

Все още не е прочут броят на откраднатите ключове нито дали казусът визира и Италия. Европейските управляващи удостоверяват, че ключовете към този момент са деактивирани и всички документи с тях са невалидни.

АНСА показва, че в обществените мрежи се е появил документ на Адолф Хитлер, като при инспекция се оказало, че е напълно годен. Италианските управляващи оповестяват, че кражбата на ключовете евентуално е разкрита от интернет консуматор, който разгласил серия от туитове, започвайки с това, че " най-малко в Италия те са изтекли в общественото пространство ". Сертификатът на Хитлер обаче е генериран от Полша.



" Случаите сега се отнасят до Франция и Полша, не можем да знаем мащаба на явлението, защото всяка страна съхранява свои лични ключове, нито размера на вредите, тъй като ключовете може да са били откраднати преди няколко месеца ", разяснява специалистът по компютърна сигурност Стефано Зенаро.

Проверка на " Труд " с българското приложение Коронавирус CHECK BG откри, че фактически има зелен документ, публикуван на името на Адолф Хитлер, с рождена дата 01.01.1930 година Според документа, Хитлер е ваксиниран с имунизацията на " Янсен ". Сертификатът е с дата на годност 26.05.2023 година, а е публикуван в 21,08 часа на 24.10.2021 година

" Труд " откри и втори годен зелен документ на името на Хитлер, само че с други дати и ваксина на " Пфайзер ". QR кодове за разчитането им се популяризират от зевзеци в обществените мрежи.




Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР