Хага. Трибуналът за престъпленията на бившата армия за освобождение на

...
Хага. Трибуналът за престъпленията на бившата армия за освобождение на
Коментари Харесай

„МКД“ : Специалният съд в Хага отхвърли исканията на Хашим Тачи и другите косовски лидери за временно освобождаване

Хага. Трибуналът за закононарушенията на някогашната войска за избавление на Косово (АОК) в Хага отхвърли настояванията на четиримата водачи на организацията за краткотрайно освобождение, написа македонското електронно издание “МКД “

Специализираните камари за Косово, формалното име на основания в Хага съд, отхвърлиха жалбите на някогашния президент на Косово Хашим Тачи, както и на Кадри Весели, Реджеп Селими и Якуп Красничи.

Тачи, 52 година, Весели, 53 година, Селими, 49 година, и Красничи, 69 година, са упрекнати в Косово и Албания за минимум 407 арестувани, от които минимум 98 са били убити, от март 1998 година до септември 1999 година

Обвинителният акт против Тачи, Весели, Селими и Красничи по 10 точки ги упреква в гонене на политическа и етническа основа, отнемане от независимост, противозаконен арест и задържане, други безчовечен дейности, грубо отношение, изтезания и убийства.

Тези закононарушения са класифицирани като закононарушения против човечеството по шест точки и като военни закононарушения по четири точки.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР