Хага. Социалното дистанциране отново става задължително в Нидерландия от сряда,

...
Хага. Социалното дистанциране отново става задължително в Нидерландия от сряда,
Коментари Харесай

Euronews: Нидерландия въведе задължително социално дистанциране

Хага. Социалното разграничаване още веднъж става наложително в Нидерландия от сряда, което на процедура значи, че полицията ще има право да го постанова. Всички на възраст над 18 години са задължени да поддържат отдалеченост от метър и половина от другите хора, в случай че не живеят на един адрес, оповестява Euronews .

Има някои изключения, когато не е допустимо да се съблюдава отдалеченост или когато се изисква пропуск за Коронавирус.

В отговор на скока на новите случаи на COVID-19, служебното държавно управление в Хага вкара непълен „ локдаун “ на 13 ноември, който би трябвало да продължи минимум три седмици, принуждавайки питейните заведения и заведенията за хранене да се затварят в 20 часа.

Покачващият се брой на случаите в тази страна с население от 17,5 милиона души се случва, макар че повече от 84% от пълнолетното холандско население е изцяло имунизирано. Случаите набъбнаха внезапно измежду децата на възраст 4-12 години, множеството от които към момента не са имунизирани.

В отговор на ограниченията в редица нидерландски градове се организираха митинги, които постоянно прекосяваха в принуждение в тъмните часове на денонощието. Полицията заяви, че към 145 души са били задържани през последните три дни.

Петнадесет души бяха задържани в Розендал, откакто протестиращи подпалиха главно учебно заведение.

Демонстрантите също възпламениха фойерверки и предизвикаха огромни вреди в градовете Енсхеде, Гронинген, Леуварден на север и Тилбург на юг.

Болниците в южната провинция Лимбург - най-тежко засегнатият холандски район - обявиха в писмо до министерството на опазването на здравето, че „ вървят бързо към блокиране на здравната система, която ще спре да действа “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР