Гьотеборг. Полицията в шведския град Малмьо разследват опит за палеж

...
Гьотеборг. Полицията в шведския град Малмьо разследват опит за палеж
Коментари Харесай

The Local: След нападението срещу синагога в Гьотеборг – полицията разследва сходен инцидент в Малмьо

Гьотеборг. Полицията в шведския град Малмьо проверяват опит за палеж на еврейско място за поклонение в града – втори сходен случай, осъществен в страната след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел, написа електронното издание The Local в локалната си редакция.
Съгласно показаните данни, два горящи предмета са хвърлени против място за поклонение в еврейско гробище в града, който е третият по величина в скандинавското кралство.
Говорителят на полицията в Малмьо Ларс Форстел разясни, че случаят се проверява „ като опит за палеж " и че към сегашния миг претекстът за закононарушението е неразбираем.
Не са нанесени съществени вреди на постройката, няма и потърпевши. Но еврейска организация в Малмьо е безапелационна, че случаят е „ извънредно сериозен ".
„ Подчертаваме ясно, че в никакъв случай няма да приемем да бъдем подложени на закани и офанзиви ", се споделя в изказването на организацията.
Шведската полиция ускори ограниченията за сигурност в цялата страна след нападението против синагога в Гьотеборг от събота, напомнят от редакцията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР