Гуверньорът на Руската централна банка Елвира Набиулина коментира, че новите

...
Гуверньорът на Руската централна банка Елвира Набиулина коментира, че новите
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ създават проблеми, призна Руската централна банка

Гуверньорът на Руската централна банка Елвира Набиулина разяснява, че новите наказания, наложени на Русия от страна на Съединени американски щати, по натурален метод са провокирали спад на пазара и по-голяма неустойчивост, като лишава време на пазарите и стопанската система да свикнат с тях, оповестява " Ройтерс ".

Тя уточни пред конференция в Москва, че централната банка разполагала с необятен набор от принадлежности за справяне с рисковете, като към този момент не са открити рискове за финансовата непоклатимост на Русия.

По-рано стана ясно, че 50 съветски олигарси са изгубили 12 милиарда $ единствено за ден поради новите наказания на Съединени американски щати.

След като вложителите започнаха да разпродават съветските си активи, курсът на рублата падна, срина се и съветският фондов показател РТС.

За първи път от 16 ноември 2017 година до момента съветската валута поевтиня под границата 60 рубли за $. Курсът към еврото трансферира 75 рубли за едно евро - за първи път от 4 август 2016 година

На борсата в Лондон също беше маркиран срив на съвсем всички съветски компании. Поевтиняха скъпите бумаги на " Лукойл ", " Роснефт ", " Новатек ", НЛМК, " Фосагро ", " Полюса Золота ", " Сургутнефтегаз " и други

Най-много загуби олигархът Олег Дерипаска. Санкциите засегнаха холдинга En+, където Дерипаска е член на съвета на шефовете, както и алуминиевата компания " Русал ", огромна част от която е негова благосъстоятелност. Същата орис споделиха и шест други компании, свързани с него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР