Гугъл е подписала споразумение, с които плаща на над 300

...
Гугъл е подписала споразумение, с които плаща на над 300
Коментари Харесай

"Гугъл" плаща за новини на над 300 медии в ЕС

" Google " е подписала съглашение, с които заплаща на над 300 медии в Германия, Франция и още четири членки на Европейски Съюз за техните вести, съобщи Ройтер. Освен това компанията, притежаващата едноименната търсачка в интернет, възнамерява да пусне инструмент, с който да направи по-лесно подписването на сходни покупко-продажби с други.

Ройтерс показва, че тези проекти ще бъдат огласени обществено по-късно през днешния ден. Те следват приемането преди три години на закон за авторските права в Европейски Съюз, който изисква от " Google " и други онлайн платформи да заплащат на музиканти, реализатори, създатели, издатели и публицисти.

Медийните къщи, които са измежду най-изявените критици на " Google ", от дълго време желаят от държавните управления да създадат по този начин, че онлайн платформите почтено да заплащат за тяхното наличие. Австралия направи предходната година такива заплащания наложителни. Канада одобри сходно законодателство предишния месец, отбелязва Ройтерс.

" Досега ние имаме съглашения, които обгръщат над 300 национални, локални и профилирани новинарски издания в Германия, Унгария, Франция, Австрия, Нидерландия и Ирландия ", декларира Сулина Конал, шеф за партньорството с медии и издатели, в блогпост, забелязан от Ройтерс. Очаква се постът да бъде оповестен по-късно през днешния ден.

Две трети от тази група са немски медии, след които са " Шпигел ", " Цайт " и " Франкфуртер алгемайне цайтунг ".

" Обявяваме стартирането на нов инструмент, с който ще се вършат предложения към още хиляди медии, стартирайки от Германия и Унгария, и който ще включи други членки на Европейски Съюз в идващите месеци ", показва Конал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР