Малките градове на Америка разпускат полицията, като се позовават на проблеми с наемането на служители. Не всичко е лошо

...
ГУДХЮ, Минесота (АП) — Докато началникът на полицията в Гудхю
Коментари Харесай

ГУДХЮ, Минесота (АП) — Докато началникът на полицията в Гудхю Джош Смит се бореше това лято да запълни свободните места в малкия си отдел, той предупреди градския съвет, че освен ако заплащането и придобивките не се подобрят, нови офицери никога нямаше да се появят.

Когато нищо не се промени, Смит напусна. Същото направиха и малкото му останали офицери, което накара град Минесота с 1300 жители да затвори полицията си в края на август.

Америка е в разгара на недостиг на полицаи, за който мнозина в правоприлагащите органи обвиняват двата... сгъстен морален хит на 2020 г. — пандемията от коронавирус и критиките към полицията, които се развихриха с убийството на Джордж Флойд от полицай. От Минесота до Мейн, Охайо до Тексас, малки градове, които не могат да заемат работни места, премахват своите полицейски управления и предават полицейската работа на своя окръжен шериф, съседен град или щатска полиция.

Тенденцията не е пълна ново.

Поне 521 малки и големи градове в САЩ с население от 1000 до 200 000 души са разпуснали полицията между 1972 г. и 2017 г., според рецензирана статия от 2022 г. на професора по икономика от университета Райс Ричард Т. Бойлан.

През последните две години най-малко 12 малки града разпуснаха отделите си.

Окръг Гудхю сега има договор за правоприлагащи задължения в град Гудхю, въпреки че шериф Марти Кели се опитва да заеме четири свободни места в собствения си отдел. Той каза, че има около 10 кандидати за тези работни места. За сравнение, една отворена позиция през 2019 г. е привлякла 35 кандидати, каза той.

Кели знае, че за да стигне до пълен персонал, ще трябва да наеме нови заместници извън други градове или окръзи – създавайки свободни работни места в други места, които ще се борят да ги запълнят.

„Страшно е“, каза Кели. „Ние ограбваме Питър, за да платим на Пол. И не сме сами.“

В основата на проблема е изселването от правоприлагащите органи. Оставките на служители са се увеличили с 47% миналата година в сравнение с 2019 г. - годината преди пандемията и убийството на Флойд - а пенсиониранията са се увеличили с 19%. Това е всичко според проучване сред близо 200 полицейски агенции от Police Executive Research Forum, базиран във Вашингтон мозъчен тръст. Въпреки че проучването представлява само агенции, свързани с PERF, малка част от повече от 18 000 правоприлагащи агенции в цялата страна и не е представително за всички отдели, това е едно от малкото усилия да се изследва наемането и задържането на полицията и да се сравни с времето преди убийството на Флойд .

Усложнявайки изселването на ветерани полицаи, младите хора все повече не желаят да преминат през месеците обучение, необходимо, за да станат полицаи, каза Чък Уекслър, изпълнителен директор на Police Executive Research Forum.

>

„По-малко хора кандидатстват за полицейски служители и повече служители се пенсионират или подават оставки с огромна скорост“, каза Уекслър. „Има недостиг на полицаи в цялата страна.“

Агенции от всякакъв размер се борят да запълнят свободни позиции. Но проблемът е особено сериозен в по-малките общности, които не могат да достигнат заплащането и стимулите, предлагани от по-големите места.

Друг град в Минесота, Морис, разпусна полицейския си отдел миналата година след продължително напускане на служители. Градът с 5100 жители по това време е сведен до двама офицери. В Мейн град Лаймстоун разпусна полицейското си управление през март. Съседният Ван Бюрен направи същото две години по-рано.

Като цяло нивата на престъпността са непроменени в градовете, които са изоставили факултетите си, установи проучването на университета Райс. Ръководителите на няколко града казаха, че са доволни от промяната.

Градските лидери в Уошбърн, Илинойс, разпуснаха своя отдел през 2021 г. и позволиха на окръга да поеме правоприлагащите задължения за своите 1100 жители.

„Наистина не можете да кажете голяма разлика“, каза кметът Стив Форни. „Отделът на шерифа е много отзивчив. Харесва ми. Винаги съм бил от тези, които много се колебаят да поемат в тази посока, но чувствам, че работи за нас.“

Лот, Тексас, град с около 700 жители, разпусна отдела си миналата година. Кметът Сю Такър каза, че градът фалира и не може да си позволи да плати на двама служители и двама други служители.

Тъй като окръжните заместници сега патрулират Лот, нивото на престъпността остава ниско и времето за реакция е добро, Такър казах. Тя вярва, че жителите са добре с промяната.

„Не съм имал никакви притеснения или притеснения“, каза Такър.

Goodhue заема около една квадратна миля земя 65 мили (105 километра) южно от Минеаполис. Състои се от спретнати домове с няколко малки предприятия — пекарна, цветарница, кафене, супермаркет, таксидермист — повечето от тях в тухлени витрини в малкия център на града.

Градът се бореше за години за наемане и задържане на служители. Градският съвет беше увеличил заплащането с 5% по-рано тази година и даде на Смит увеличение от $13 000.

Това не беше достатъчно. Смит каза пред Общинския съвет на среща на 26 юли, че е практически невъзможно да се привлекат кандидати за работа, започваща от 22 долара на час. Това е с около $10 на час по-малко, отколкото депутатите от окръг Гудхю печелят.

„Няма нулев стимул да дойдете тук, в малък град“, каза Смит на срещата.

Две седмици по-късно, Смит даде предизвестие за оставката си. В рамките на дни останалият офицер на пълен работен ден и петима служители на непълно работно време също се отказаха. Градът се съгласи да плати на окръга около 44 000 долара за услуги на правоприлагащите органи до края на тази година. Лидерите на Goodhue ще решат по-късно дали да удължат договора до 2024 г.

Жителят на Goodhue Рон Гьобел, пенсиониран счетоводител, каза, че вярва, че отделът на шерифа ще свърши добра работа и очаква жителите на града също да помогнат .

„Хората могат малко да се пазят един друг“, каза Гьобел, отбелязвайки, че самият той следи за странни превозни средства в своя квартал. „Ние почти познаваме нашите съседи.“

Гьобел се страхува, че загубата на полицейското управление е друго предизвикателство за Goodhue и градове като него в цялата страна.

„Тъй като загубите училищата си , губите бизнеса си и губите полицията си, колко дълго градът всъщност може да бъде жизнеспособен като град?“ Гьобел попита.

—-

Салтър съобщи от О'Фалън, Мисури. Видеожурналистът Марк Ванклийв допринесе за този доклад.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР