Губим войната по пътищата, защото се ограничаваме само до говорене.

...
Губим войната по пътищата, защото се ограничаваме само до говорене.
Коментари Харесай

Владимир Тодоров: Губим войната по пътищата, защото се ограничаваме само до говорене

Губим войната по пътищата, тъй като се ограничаваме единствено до говорене. Няма смяна, която да се стартира от тези, които взимат решения. Няма смяна в санкционната политика на страната, нито в образованието, нито в инфраструктурата. Едни и същи проблеми десетилетия са на дневен ред. Политиката, която би трябвало да се организира в тази сфера отсъства. Това сподели в Българска национална телевизия „ Денят стартира " Владимир Тодоров - ръководител на Асоциация на потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи.

Според юрист Емануил Йорданов наказванията към нарушителите на пътя не са ниски. В доста случаи едно наказателно дело фиксира върху себе си публичното внимание за няколко месеца. След това медиите и обществото губят интерес и никой не схваща какво е станало на финала. Според мен би трябвало да се подчертава върху всеки един край на сходно дело, с цел да може да бъде огласен по-сериозно и да бъдат ясни съответни измерения на присъдите по един или различен случай, счита той.

Тодоров добави, че Българска асоциация на потърпевши при произшествия предлага от 6-7 години на пияни и дрогирани водачи при рецидив да се конфискува автомобила, без значение чия благосъстоятелност е. Според него българинът има характерно отношение към своя автомобил и в случай че се одобри сходен законов правилник, внезапно ще намалеят пияните и дрогирани водачи.

Той разяснява и казусът с камерите. България на 20 000 км. пътна мрежа има към 250 камери на пътна полиция. Това е извънредно незадоволително. Трябва да бъдат към 3-4 хиляди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР