Губернатори в някои американски щати обявиха, че отменят изисквания за

...
Губернатори в някои американски щати обявиха, че отменят изисквания за
Коментари Харесай

Някои американски щати премахват задължението да се носят маски

Губернатори в някои американски щати оповестиха, че анулират условия за носене на маска на закрито включително и в учебни заведения. Това се случва на фона на понижаване броя на случаите с Covid-19. Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите сега в Съединените щати има към 73 хиляди нови случая дневно спрямо пика през януари от към 800 хиляди дневно.  

Към момента към момента в действие са строги ограничения, които бяха въведени при скока на случаите с омикрон разновидността на вируса. Например в столицата Вашингтон за хранене на закрито заведения изискват документ за осъществен имунизационен цикъл и персонални документи за информация. Подобни ограничения има и в щата Ню Йорк, само че там през днешния ден се чака губернаторът публично да разгласи завършек на условието за носене на маска в закрити пространства. На Западното крайбрежие, в Калифорния, отпадането на носене на маска на закрито от имунизираните ще влезе в действие от идващия вторник. 

Междувременно щати като Ню Джърси, Кънетикът и Делъуеър смъкват условията за носене на маски в учебно заведение. Във Вирджиния има двупартийна поддръжка за това родителите да вземат решение дали да съблюдават въведеното от учебните настоятелства наложително носене на маска.  

От Белия дом обявиха, че нямат нищо срещу повдигането на условията като означават, че ръководените от демократи щати подхванали измененията дават опция на родителите и локалните просветителни органи сами да вземат решение.  

Носенето на маска за справяне с пандемията в Съединените щати бе политическо оцветено като се има поради, че губернатори-демократи вкараха условия за носене на маски, а техни републикански сътрудници като да вземем за пример в Тексас и Флорида постановиха забрани за въвеждане на такова условие.  

За Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите към момента не е настъпил моментът за промени. Препоръките остават същите – за носене на маска в учебни заведения и за носене на маска на закрито в региони със значително разпространяване на болестта от Covid-19. Освен това в Съединените щати маски към момента би трябвало да се носят в публичния превоз.  

Covid-19 е лишил живота на над 900 хиляди в Съединени американски щати. Въпреки понижението в случаите, свързани с Омикрон разновидността на вируса, към момента смъртните случаи са приблизително по 2 300 дневно. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР