Губернаторът на северната италианска област Ломбардия Роберто Марони заяви, че

...
Губернаторът на северната италианска област Ломбардия Роберто Марони заяви, че
Коментари Харесай

Сепартистки призиви и в Италия

Губернаторът на северната италианска област Ломбардия Роберто Марони съобщи, че референдумите за по-голяма автономност на две от най-проспериращите области в Италия имат капацитет, наред с английския Брекзит и идния референдум за самостоятелност на испанската област Каталуния, да трансформират лицето на Европа, съобщи RAI.

Избирателите в ръководените от Северната лига области Венето и Ломбардия ще вземат решение на 22 октомври дали желаят техните локални водачи да упорстват за по-широка автономност, каквато имат 5 други италиански области.

Основната цел на двата референдума, уточни Марони, е да се задържат 54 милиарда евро данъчни доходи, които отиват в централното държавно управление в Рим всяка година. Но някогашният вътрешен министър на Италия - един от водачите на сепаратистката Северна лига, желае също и повече надзор в сферите на сигурността и на миграцията.

Марони назова плана "много упорит "и добави: "Въпросът не е дали ще получа някакви спомагателни компетенции. Аз желая да трансформира историята и този референдум ми дава такава опция ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР