Губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закона за забрана на

...
Губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закона за забрана на
Коментари Харесай

Официално абортите са забранени във Флорида

Губернаторът на Флорида Рон Десантис подписа закона за възбрана на абортите след шестата седмица , оповестиха от офиса му.

ДеСантис подписа законопроекта няколко часа, откакто Камарата на представителите на Флорида одобри закон, наименуван Закон за отбрана на сърдечния темп, със 70 на 40 гласа .

Белият дом жигосах този ход, като предизвести, че възбраната на абортите " ще отнеме правата на дамите във Флорида и ще заплаши достъпа до аборти в целия Юг ".

" Горди сме, че поддържаме живота и фамилията в щата Флорида ", споделя ДеСантис в известието.

Законът ще трансформира Флорида в един от най-рестриктивните щати в страната за осъществяване на аборт и следва дейностите на други щати, ръководени от републиканците, за бързо ограничение на процедурата, откакто Върховният съд на Съединени американски щати анулира решението " Роу против Уейд " предишното лято .

Мярката беше призната от Сената на щата на 3 април и от Камарата на представителите на Флорида в четвъртък, преди да се насочи към бюрото на ДеСантис за автограф.
 Хиляди в Съединени американски щати опазиха на митинг правото на дамите на аборт
Хиляди в Съединени американски щати опазиха на митинг правото на дамите на аборт

След законодателните опити за ограничение

Съгласно закона множеството аборти във Флорида ще бъдат неразрешени след шестата седмица. Противниците на закона настояват, че шестте седмици не са задоволителни преди доста дами да схванат, че са бременни.

" Нека да сме наясно с безмълвната част: Вие просто не желаете дамите да имат избор ", съобщи в четвъртък по време на дебатите по законопроекта водачът на малцинството в Камарата на представителите Фентрис Дрискъл, демократ от Тампа.

Според законодателството жертвите на обезчестяване, блудничество и трафик на хора могат да получат аборт до 15-ата седмица от бременността, в случай че дамата показа ограничаваща заповед, полицейски отчет, здравно удостоверение или други доказателства.

Законопроектът също по този начин не разрешава на лекарите да предписват аборт по телемедицински път и изисква медикаментите за аборт да се отпускат от доктор, а не по пощата.

Поддръжниците на законопроекта обявиха, че пазят живота.

" Правото на избор на дамата, чувал съм хората да приказват за това. Е, това - правото на избор стартира преди да вършиме секс ", съобщи в четвъртък републиканецът Киян Майкъл от Джаксънвил. " То не би трябвало да бъде откакто вършиме секс. "
 Байдън подписва заповед за отбрана на достъпа до аборт
Байдън подписва заповед за отбрана на достъпа до аборт

След напън от поддръжниците си

В продължение на десетилетия съдилищата във Флорида блокират опитите на законодателите да лимитират абортите в щата. През 1989 година Върховният съд на щата дефинира, че клаузата за цялост на персоналния живот в конституцията на щата " е ясно наранена в решението на дамата дали да продължи бременността си или не ".

Тези отбрани в продължение на години трансформират Флорида в леговище за дамите, търсещи аборт в целия Юг, защото прилежащите щати с течение на времето се стремят да лимитират процедурата. През 2020 година във Флорида са осъществени 19,1 легални аборта на 1000 дами , което е най-високият % от всички щати в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР