Губернаторът на Айова казва, че гласоподавателите няма да дадат пропуск на Тръмп за пропускане на държавни панаирни събития

...
Губернаторът на Айова Ким Рейнолдс каза в неделя, че не
Коментари Харесай

Губернаторът на Айова Ким Рейнолдс каза в неделя, че не вярва, че избирателите ще дадат пропуск на фаворита на Републиканската партия и бивш президент Доналд Тръмп за пропускане на събитията на панаира на щата Айова, които кандидатите обикновено забавляват.

Рейнолдс каза пред „Fox News Sunday“, че гласоподавателите в нейния щат „очакват той да е тук, те искат да си взаимодействат“, след като Тръмп пропусна събития като нейните „чатове от честна страна“ и сапунената кутия Des Moines Register.

Рейнолдс каза, че може да подкрепи кандидат за президент преди събранията в Айова следващата година. Въпреки че няма незабавни планове да направи одобрение, нейната популярност сред републиканците в Айова я прави потенциален актив. Късното одобрение от Рейнолдс може да повлияе на гласоподавателите, добавяйки гънка непредсказуемост преди първите събрания в страната.

„Оставам неутрален, но не искам да го изключвам в бъдеще. Мисля, че точно сега е наистина важно, както казах, да насърчим всички кандидати да дойдат в Айова“, каза Рейнолдс в неделя. „Не искам да изключвам“ одобрение, добави тя.

Полето за президент на Републиканската партия в момента има 12 кандидати и всички основни кандидати, които се състезават в Айова, приеха поканата на Рейнолдс за нейните честни чатове - с изключение на Тръмп.

Бившият президент посети панаира на щата Айова миналата седмица, но пропусна възможностите за чатове и сапунена кутия. Той все още привличаше огромна тълпа.

Миналия месец Тръмп нападна Рейнолдс, че е останала неутрална и че дори се е появявала заедно с други кандидати, които са я канили на събития в Айова. В публикация в социалните медии Тръмп приписа заслуги за изкачването на Рейнолдс до губернаторския пост и я наказа, че не го е подкрепила. Рейнолдс, като заместник-губернатор на щата, наследи губернатора Тери Бранстад през 2017 г., след като Бранстад стана посланик на Тръмп в Китай. Тя беше избрана за първи пълен мандат през следващата година.

Рейнолдс се обиди, че бившият президент си приписва заслугите за нейното избиране, отбелязвайки, че през 2018 г. републиканците претърпяха значителни загуби в Конгреса и в държавните домове в цялата страна.

„Всъщност жителите на Айова взеха решението да ме изберат в една наистина трудна година“, каза Рейнолдс. „2018 г. не беше добра година за републиканците.“

Губернаторът на Айова каза в неделя, че републиканските избиратели „искат кандидата, който според тях може да спечели“ общите избори.

„Мисля, че имаме страхотно поле от кандидати в момента и мисля, че не се нуждаем от повече кандидати в областта, вероятно имаме нужда от по-малко“, каза Рейнолдс относно потенциалните късни участници в конкурса на GOP. „Тези кандидати отделиха много време, имаме голямо поле от кандидати и вероятно нямаме нужда от повече.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР