Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо отново настоя,

...
Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо отново настоя,
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк отхвърли увеличаващите се призиви за оставка

Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо още веднъж настоя, че няма желание да подаде оставка, противопоставяйки се на апелите на голям брой свои съпартийци от Демократическата партия за отдръпването му в миг, когато се проверяват изказвания за негови прегрешения от полов темперамент, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сенаторите Чък Шумър и Кирстен Джилибранд, дружно с Александрия Окасио-Кортес, Джери Надлър и още няколко конгресмени демократи от Ню Йорк приканиха Куомо да се отдръпна.

Неговите съпартийци в Ню Йорк и на други места в Съединени американски щати се обърнаха против него, откакто той е упрекван в полов тормоз от няколко дами и е мощно подложен на критика за това, че месеци наред е криел действителния брой на умрелите от Covid-19 жители на домове за възрастни хора в щата.

Жените, които упрекват губернатора в полово неприятно държание, към този момент станаха седем, откакто през вчерашния ден сходни изказвания против него насочи кореспондентка от сп. " Ню Йорк ". Повечето са някогашни негови сътруднички, а злоупотребите, за които го упрекват, варират от нежелани флиртове на работното място до опипване.

В телефонен диалог с публицисти Куомо още веднъж отхвърли изказванията и сподели, че е " неразумно и рисково " политици да желаят неговата оставка, преди да са се срещнали с всички обстоятелства.

Той прикани обществеността да изчака резултатите от следствията, преди да дава присъди.

Попитан дали е имал сантиментални връзки по взаимно единодушие с някоя от дамите, губернаторът отговори, като единствено сподели, че в никакъв случай не е възнамерявал да накара някого да се усеща неудобно и че съжалява, в случай че го е сторил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР