Грузия прие силно оспорван закон за чуждестранните агенти“, въпреки месеците

...
Грузия прие силно оспорван закон за чуждестранните агенти“, въпреки месеците
Коментари Харесай

Грузия приема закон за „чуждестранните агенти“ в руски стил

Грузия одобри мощно оспорван закон за „ задграничните сътрудници “, макар месеците на улични митинги и предизвестия от Брюксел по отношение на законопроекта, който излага на риск кандидатурата на страната за Европейски Съюз.

Парламентът в Тбилиси изпадна в безпорядък във вторник по време на гласуването на законопроекта, като десетки депутати се сбиха физически, до момента в който се опитваха да попречат на приемането на закона. Съгласно новия правилник, който съгласно критиците е въодушевен от Русия на Владимир Путин, неправителствените организации и медиите, които получават задгранично финансиране, към този момент ще би трябвало да се записват в държавното управление или ще бъдат изправени пред санкции.

„ Това е принуда - всеки - вие -подобен на закона “, сподели Ханс Гутброд, професор по социална политика в държавния университет Илия в Тбилиси. Гутброд сподели, че управляващите към този момент могат да стигматизират и тормозят организациите на гражданското общество, с цел да ги принудят да мълчат.

Грузинският президент и критик на закона, Саломе Зур...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР