Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обвини украинския президент Володимир Зеленски, че

...
Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обвини украинския президент Володимир Зеленски, че
Коментари Харесай

Искри между Тбилиси и Киев заради коментарите на Зеленски за протестите в Грузия

Грузинският министър председател Иракли Гарибашвили упрекна украинския президент Володимир Зеленски, че се меси в политическата обстановка в страната му със своите мнения за митингите в Грузия предходната седмица, и провокира ядосан отговор от страна на Киев, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
По време на митингите против законопроекта за " задграничните сътрудници ", който съгласно критици сигнализираше превръщане към авторитаризъм в Грузия, Зеленски благодари на стачкуващите, че развяват украински флагове. Това демонстрира почитание, добави той и пожела на грузинците " либерален триумф ".

В петък грузинският парламент отдръпна законопроекта, който заплашваше да навреди на опитите на някогашната руска република да построи по-тесни връзки с Европа, отбелязва Ройтерс.

" Когато човек, който е в положение на война... дава отговор на разрушителните дейности на няколко хиляди души тук, в Грузия, това е директно доказателство, че този човек е зает, стимулиран да направи по този начин, че нещо да се случи, да се промени и тук ", сподели Гарибашвили в изявление за грузинска телевизия. " Искам да пожелая на всички мир и навременен завършек на тази война ", добави той.

Говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко обаче упрекна Гарибашвили, че повтаря " съветска агитация ", като загатва, че Киев се пробва да въвлече Грузия в спора с Москва.

" Ние изрично отхвърляме тези изказвания, които нямат нищо общо с действителността. Грузинските управляващи търсят зложелател на неверното място ", написа Николенко във " Facebook ". " Украйна е била и ще продължи да бъде другар на грузинския народ, на който ние не желаеме да попречим да построи европейско бъдеще ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР