Грузински почитатели на Сталин отбелязаха вчерашния му рожден ден в

...
Грузински почитатели на Сталин отбелязаха вчерашния му рожден ден в
Коментари Харесай

Кратки новини

Грузински фенове на Сталин означиха вчерашния му рожден ден в родния му град Гори, покрай столицата Тбилиси. На 21 декември се навършиха 142 години от рождението му.

Задържаха похитителя на заложници в Париж

Правоохранителните органи задържаха в Париж мъжа, който взе две дами за заложници, заяви френският вътрешен министър Жералд Дарманен. Полицията не преглежда случая като обвързван с тероризъм и към този момент е почнала следствие за похищение. Нападателят е 56-годишен мъж от тунизийски генезис и страда от психологично разстройство.

Порошенко упрекнат в държавна измяна

Бившият украински президент Петро Порошенко може да бъде упрекнат в държавна измяна за бизнес с хора, основани в елементи от страната, следени от проруските сепаратисти, осведоми ДПА. Той е закупил въглища на стойност към 56 млн. $ от компании в източните разколнически провинции. Това би се равнявало на финансиране на " терористични действия " съгласно Националното бюро за следствие на Украйна.

Четири години затвор за щурма на Капитолия

Мъж от американския щат Охайо бе наказан на близо 4 години затвор за нахлуване с рисково оръжие на служител на реда по време на щурма на Капитолия на 6 януари, заяви Си Ен Ен. Девлин Томпсън хвърлил високоговорител против служители на реда, с което е наранил най-малко двама души - чиновник на реда и различен " въстаник ". Съдията напомни, че подсъдимият се е признал за отговорен, само че осъщественото не разрешава по-ниска присъда.

Япония екзекутира трима наказани на гибел

Япония екзекутира трима пандизчии, наказани на гибел. Това е първата екзекуция от декември 2019 година насам, оповестиха медиите. Самоличността и провиненията не се прецизират. Присъдите постоянно се извършват посредством обесване.

90 жертви на детонация

При детонация на камион цистерна в Хаити починаха 90 души. Това заяви зам.-кметът на град Кап-Хаитиен, където се е случила нещастието. Броят им евентуално ще нарасне, защото доста от ранените са в тежко положение. Правителството разгласи тридневен печал.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР