Групата на българския национален отбор по баскетбол за мъже претърпя

...
Групата на българския национален отбор по баскетбол за мъже претърпя
Коментари Харесай

Промени в групата на националния отбор по баскетбол преди старта на лагера в Правец

Групата на българския народен тим по баскетбол за мъже претърпя някои промени преди старта на подготовката на отбора за идните мачове от предварителните квалификации за Евробаскет 2025 и предквалификационния шампионат за ЛОИ Париж 2024.

Лагерът на " лъвовете " стартира на 1 юли в Правец, а измежду новите имена в листата личат двама дебютанти - роденият през 2001 година Александър Стоименов, който изигра мощен сезон в Словения, и една година по-големият от него Борислав Младенов, който през предишния сезон носи екипа на Виртус Имола.

Сред извиканите е и Николай Стоянов, като те тримата ще заменят в групата Симеон Лепичев, Георги Боянов и Димитър Димитров, които бяха в първичния лист на селекционера Росен Барчовски, който бе оповестен при започване на месеца.

Трикольорите се чака да се съберат за първи път тази събота (1 юли), а на по-късен стадий (6 юли) към групата ще се причислят Борислав Младенов и натурализираният американец Коуди Милър Макинтайър.



След средата на месеца в лагера на българския отбор ще се включат още Константин Костадинов, който преди този момент ще бъде част от селекцията до 20 години, както и вторият натурализиран американец Брендън Йънг, който през предишния сезон бе част от БК ЦСКА в НБЛ.

За момента остава неразбираемо дали огромната ни баскетболна звезда Александър Везенков ще има опция да помогне на националния тим през това лято, като по думи на селекционера Росен Барчовски това зависи от решението му дали ще заиграе в НБА от идващия сезон.

Припомняме ви, че - против Румъния на 10 юли в Ботевград и против Люксембург като посетител на 12 и 13 юли.

Официалните срещи пък започват с предварителните квалификации за Евробаскет 2025 (19 юли - 2 август), където " лъвовете " са в една група с Австрия и Норвегия.

В интервала 12-20 август пък следва и предквалификационния олимпийски шампионат в Истанбул, където нашите момчета се паднаха в група " С " дружно с домакина Турция, Украйна и Исландия.

Ето я и групата, на която ще разчита Росен Барчовски за мачовете през лятото:

Емил Стоилов

Николай Стоянов

Андрей Иванов

Алекс Симеонов

Константин Костадинов

Мартин Йорданов

Иван Алипиев

Васил Бачев

Павлин Иванов

Коди Милър

Деян Карамфилов

Лъчезар Димитров

Александър Стоименов

Брандън Йънг

Борислав Младенов



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР