Групата леви партии и политици, които в края на 2022

...
Групата леви партии и политици, които в края на 2022
Коментари Харесай

Левите конкуренти на БСП призоваха за свалянето на Нинова

Групата леви партии и политици, които в края на 2022 година се, към този момент работят за общото си явяване на идващите предварителни избори. Както наподобява, концепцията им е да употребяват Българска социалистическа партия като ракета-носител, като за това първо би трябвало да се отърват от соцлидера Корнелия Нинова.

Вчера те организираха национална среща в Пловдив, в която взеха присъединяване АБВ на експрезидента Георги Първанов, „ Изправи се България “ на някогашния народен представител от Българска социалистическа партия Мая Манолова, „ Движение 21 “ на друга видна някогашна социалистка – Татяна Дончева, МИР на Симеон Славчев и други

Участваха, както предходната година, и представители на партийното управление на Българска социалистическа партия, които са опозиционно настроени по отношение на Нинова – като Костадин Паскалев. Всъщност, Паскалев откри конференцията. Той беше, също по този начин, политикът, който инициира първата среща на левите през ноември м.г. Това е показателно, че вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия към този момент работи в съгласие с други политически сили против „ Позитано “ 20.

На срещата беше признато послание към Българска социалистическа партия да се причисли към обединяването на левите обединения в страната. Нещо повече – споделя се, че такова обединяване „ не може и няма по какъв начин да бъде във щета на Българска социалистическа партия “. В същото време обаче се загатва, че социалистите би трябвало да смъкват Корнелия Нинова.

„ Обновлението на Българска социалистическа партия е наложително изискване за възобновяване силата на партията, която би трябвало да загърби натрапения вождизъм, да бъде прекъсната изтощителната вътрешнопратийна война, да възвърне правилото на демократичното единение “, написа в обръщението. Това е явна отпратка към Нинова, която е упреквана от нейните съперници, че ръководи властническо соцпартията.

Участниците в конференцията са решили да се готвят дружно за присъединяване в идните парламентарни избори, а по-късно и в локалните избори. Съдейки по печалната орис на други сходни леви обединявания в предишното, единственият им късмет е да съумеят да се прикрепят към Българска социалистическа партия. А това минава през свалянето на Нинова от поста й.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР