Група терористи е нападнала полицейски контролно-пропускателен пункт в руската автономна

...
Група терористи е нападнала полицейски контролно-пропускателен пункт в руската автономна
Коментари Харесай

Терористи нападаха руски полицаи

Група терористи е нападнала полицейски контролно-пропускателен пункт в съветската самостоятелна Карачаево-Черкезка република в Северен Кавказ, убивайки двама чиновници на реда и ранявайки други четирима, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от АП. Нападението е било осъществено нощес.

Според представители на локалния отдел на Министерство на вътрешните работи петимата нападатели са починали по време на престрелката. Екстремистите са се доближили до полицейския пункт с лек автомобил и са хвърлили по него взривно устройство. После са разкрили огън с автоматизирано оръжие.

Следственият комитет на Руската федерация заяви, че предходната седмица същите нападатели са атакували различен полицейски контролно-пропусквателен пункт в района, убивайки двама полицейски чиновници и ранявайки различен. Не са дадени детайлности за претекстовете нападателите или за връзките им с екстремистки организации.

АП, представена от Българска телеграфна агенция, заяви, че насилието, обвързвано с ислямистки групировки, понякога избухва в някои райони на съветския Северен Кавказ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР