Група от 25 посланици в САЩ публикуваха съвместно изявление до

...
Група от 25 посланици в САЩ публикуваха съвместно изявление до
Коментари Харесай

Данъчният кредит за електроколи в САЩ среща международна опозиция

Група от 25 посланици в Съединени американски щати разгласиха взаимно изказване до американските законодатели, в което се опълчват на новото предложение за данъчен заем за електрически коли. Според тях предлагането, което се отнася единствено до закупуването на електрически коли, създадени в Съединени американски щати, нарушава интернационалните търговски правила, оповестява Reuters.

В изказването се споделя, че " ограничението на правото на заем за транспортни средства въз основа на локалното произвеждане и съоръжение опонира на уговорките, които Съединени американски щати са поели в границите на интернационалните съглашения на СТО ". Посланиците също по този начин прибавят, че новият законопроект " слага комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати в неизгодно състояние ".

Според предлагането заемът ще се усили до 12 500 $ по отношение на сегашните 7500. Това нарастване включва 4500 $ за коли, създадени от американски компании с профсъюзни организации, и 500 $ за коли, употребяващи акумулатори, създадени в Съединени американски щати. След 2027 година само американски коли ще дават отговор на изискванията за разпределяне на заема.

Това предложение е подкрепено от президента Джо Байдън, Съюза на обединените автомобилни служащи (UAW), както и от мнозина от демократите в Конгреса. Данъчните заеми ще костват на страната 15.6 милиарда $ за интервал от 10 години и ще подкрепят главно трите огромни производителя Stellantis, General Motors и Ford, защото те само създават своите коли в фабрики, в които са показани профсъюзите. Закупилите коли на Tesla, един от най-големите американски производители на електрически коли, няма да имат достъп до цялостния заем, защото служащи на компанията не вземат участие в синдикати.

Отпускане на данъчни заеми е постоянно срещана процедура и измежду европейските страни за поощряване на закупуването на електрически коли. Обикновено този заем допуска възобновяване на избрана сума от заплатената за автомобила, само че може и да е под формата на понижени налози.
Големи компании са срещу
Освен търговките сътрудници на Съединени американски щати на новото предложение се опълчват и огромни интернационалните автомобилни производители, измежду които Toyota, Volkswagen, Daimler, Honda, Hyundai, BMW и други В петък производители насочиха апел до двамата сенатори на Калифорния да не поддържат проекта, защото той ще дискриминира автомобилните компании, основани в щата.

Почти всички чиновници на задграничните производители вземат участие в синдикати, само че не и чиновниците на американските компании.

Група от 25 посланици в Съединени американски щати разгласиха взаимно изказване до американските законодатели, в което се опълчват на новото предложение за данъчен заем за електрически коли. Според тях предлагането, което се отнася единствено до закупуването на електрически коли, създадени в Съединени американски щати, нарушава интернационалните търговски правила, оповестява Reuters.В изказването се споделя, че " ограничението на правото на заем за транспортни средства въз основа на локалното произвеждане и съоръжение опонира на уговорките, които Съединени американски щати са поели в границите на интернационалните съглашения на СТО ". Посланиците също по този начин прибавят, че новият законопроект " слага комерсиалните сътрудници на Съединени американски щати в неизгодно състояние ".
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР