Група Етнотикс ще представи България в 40-ото издание на Фолклорния

...
Група Етнотикс ще представи България в 40-ото издание на Фолклорния
Коментари Харесай

Етнотикс с концерт на фестивала на Еврорадио в Рудолщат

Група " Етнотикс " ще показа България в 40-ото издание на Фолклорния фестивал на Еврорадио с поддръжката и организацията на БНР. Едно от най-значимите годишни събития в музикалната активност на Европейския съюз за радио и телевизия ще се състои от 5 до 7 юли в Рудолщат, Германия. Над 100 хиляди посетители чакат уредниците на събитието, а излъчването и представянето на концертите от радиостанциите членки на Еврорадио дава опция на всяка страна да разпространява своята музикална просвета и актьори пред голяма радиоаудитория в целия свят.

" Етнотикс " е група от седем млади български музиканти, които свирят дружно от пет години и носят националната музика в сърцата си. Основана е по концепция на Асен Павлов, а дружно с композитора Ангел Добрев се основава цялостната визия от квартет гъдулки, вокал, перкусии, соло китара и бас. Всички музиканти са част от отбор " Чинари " и вземат участие в спектаклите на състава у нас и в чужбина. През 2018 година излезе дебютният албум на групата " Някъде на изток ".

Концертът на " Етнотикс " на 40-ия фолклорен фестивал на Еврорадио е на 6 юли. В него ще прозвучат пиеси, особено написани от солистите от Оркестъра за национална музика на БНР Ангел Добрев и Костадин Генчев, които показват по актуален метод благосъстоянието на българските мелодии и ритми.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР