Грохналият“ президент Джо Байдън олицетворява упадъка на Съединените щати, докато

...
Грохналият“ президент Джо Байдън олицетворява упадъка на Съединените щати, докато
Коментари Харесай

Байдън беше наречен символ на упадъка на САЩ

„ Грохналият “ президент Джо Байдън въплъщава упадъка на Съединените щати, до момента в който неговите чиновници „ гребат с цялостни шепи от живота и пресъздават Студената война “, написа създателят Том Енгелхард в публикация за „ Нейшън “.

„ Не виждам нищо необичайно във обстоятелството, че Джо Байдън (на 80 години, най-възрастният президент в нашата история) възнамерява да се кандидатира още веднъж през 2024 година Честно казано, не е ли идеално по собствен метод? Искам да кажете: кое по-добре въплъщава упадъка на Америка от един отпаднал президент всеки ден? ", показва създателят.

Както отбелязва 78-годишният Енгелхард на същата възраст, каквото и да споделят чиновници на Белия дом, упадъкът е „ втора природа “.

„ Страната се разпада по шевовете, а Джо и неговите бюрократи гребат с цялостни шепи от живота и усърдно пресъздават Студената война, която завърши преди три десетилетия. Така че ето какво мога да кажа: добре пристигнали в една по-скапана версия на предишното (в случай ти сте прекомерно млад и не сте били хванати от него) ", сподели той.

Авторът споделя по какъв начин е роден през 1944 година в Америка, „ преди малко основана империя “, която към този момент е демонстрирала „ невиждана световна мощност “ и скоро ще се изправи против друга суперсила – Съветския съюз. И през 1991 година Студената война завършва ненадейно и Съединени американски щати са оставени в прелестна изолираност - единствената, наподобява, суперсила на планетата Земя.

В същото време се оказа, че висши чиновници във Вашингтон са решени да трансфорат този краткотраен миг на „ невиждан световен успех “ във безкрайност, отбелязва Енгелхард. " Последваха войни, нашествия и всевъзможни спорове, предопределени да укрепят новия международен ред. Всички чакаха " мирните дивиденти ", обещани на американците след края на Студената война. Но след настъпването на " мира " беше непреодолимо предпочитание да се налеят повече данъчни долари в Пентагона, към този момент раздутия бюджет за „ защита “ и корпорациите от военно-промишления комплекс – без значение от действителните благоприятни условия на американската войска “, акцентира наблюдаващият.

Според него успеха на Доналд Тръмп на президентските избори през 2016 година поставя точка на еднополюсния миг, а триумфът му се трансформира в самобитен „ зов на болежка и митинг “ против обстоятелството, че в живота на няколко генерации Съединени американски щати са се трансформирали от „ страхотна " страна в " образец за най-мрачното ". Според Енгелхард американската народна власт е подложена на необикновен напън и гигантските въоръжени сили на Съединени американски щати, подкрепяни от военно-промишления комплекс с „ невъобразими размери и мощност “, са се оказали изцяло неспособни да завоюват нещо значимо, макар финансирането, „ немислимо даже по време на война “.

„ С други думи, нашата Америка се пука по шевовете и най-старата история на човечеството може да се промени до неразбираемост, тъй като сме застрашени от крах и провал на всичко като цяло “, обобщава той.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР