Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15

...
Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15
Коментари Харесай

Грипната ваканция в София се удължава до 15 март

Грипната почивка за учениците в София се удължава до 15 март. Допълнителните дни са във връзка със заболеваемостта от грип В на територията на общината. Детските градини и ясли не престават да работят при засилен надзор на вход, както за децата, по този начин и за личния състав. Това разгласи кметицата Йорданка Фандъкова.

Само час по-рано шефът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски разгласи след съвещанието на Съвета по сигурност на Министерски съвет, че учебните заведения, детските градини и яслите ще отворят четвъртък в цялата страна. Само в София грипната зараза може да бъде продължена.

"Училищата, детските градини и яслите няма да бъдат затваряни, само че ще продължат да работят при доста прецизни ограничения за съблюдаване на хигиената. Трябва да се прави стерилизация най-малко по три пъти дневно, да се проветрява постоянно, а при започване на всеки ден преподавателите да припомнят на децата за ограниченията за персонална хигиена. В институциите не би трябвало да се позволяват деца и личен състав със признаци на заболяване.При поява на случай на ковид в обещано учебно заведение, детска градина или ясла, въпросното заведение би трябвало неотложно да затвори за период от 14 дни ", разгласи Мутафчийски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР