Григор Димитров (№28 в света) пак се оказа твърде слаб

...
Григор Димитров (№28 в света) пак се оказа твърде слаб
Коментари Харесай

Гришо взе само 5 гейма на Надал

Григор Димитров (№28 в света) отново се оказа прекомерно слаб за Рафаел Надал (Исп, №2). В дуел от III кръг на " Мастърс " -а в Монте Карло най-хубавият ни тенисист загуби с 4:6, 1:6. Двубоят беше повтаряне на миналогодишния 1/2-финал, който Кралят на клея завоюва със същия резултат. Българинът се трансформира в боксова круша за испанеца, като записа 12-а загуба от него и остава единствено с една победа.

На централния корт " Рение III " в княжеството първият сет продължи съвсем час, като Надал пропусна да пробие Димитров още във втория гейм след 2 точки за пробив, само че съумя да стори това при идващото сервиране на Гришо и поведе с 3:1. При 4:2 Димитров сподели, че не се е предал, и върна пробива, след което го затвърди и изравни. При 5:4 за Надал обаче Григор отново се пропука на собствен сервис и разреши на Рафа да затвори частта.

Във втората испанецът го проби още във втория гейм, с цел да поведе с 3:0, а след това и с 5:1. Сервирайки за мача, Матадорът не трепна и от втория опит го завоюва за 1,34 часа игра. Той записа 17-а поредна победа в Монте Карло и се е устремил за рекордна 12-а купа и 34-та от " Мастърс " шампионати.

За място на 1/2-финал Надал излиза през днешния ден против Гуидо Пея (Арж), който победи Марко Чекинато (Ит) с 6:4, 4:6, 6:4.

В Монако Гришо игра 3 мача, като победи Матео Беретини (Ит) със 7:5, 6:4 и Ян-Ленард Щруф (Гер) със 7:6 (2), 6:4. Така той отбрани единствено 90 от извоюваните преди година 360 т. с достигането до полуфинал. Загубата на 270 т. ще го изхвърли от топ 40 на международната класация. Хасковлията ще е към 42-ро място с 1030 т.

В понеделник той ще играе на шампионата в Барселона от категорията АТР 500, където получи " уайлд кард " и няма да пази точки, като може да върне най-малко част от изгубеното.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР