Григор Димитров (№22) се класира за първи полуфинал през сезона,

...
Григор Димитров (№22) се класира за първи полуфинал през сезона,
Коментари Харесай

Гришо е на полуфинал с Надал в Акапулко!

Григор Димитров (№22) се класира за първи полуфинал през сезона, откакто победи швейцареца Стан Вавринка (№16) с 6:4, 6:4 за 85 минути игра в четвъртфинален конфликт на шампионата от сериите АТР 500 в Акапулко. Така българинът прекъсна отрицателната серия от 5 следващи загуби от швейцареца. Последната победа на Григор над Вавринка беше от 2016 година, а салдото в персоналното им съревнование към този момент е 5:7 в интерес на Стан. Григор чака на полуфинала международния №2 Рафаел Надал, който съкруши корееца Сунву Квон (№76) с 6:2, 6:1, само че при всеки случай ще се завърне в топ 20 другата седмица.
По пътя си до полуфиналите Григор към този момент преодоля съпротивата на Дамир Джумхур (БиХ) и Адриан Манарино (Фр, №42) в радикално разнообразни конфликти досега в мексиканския град, демонстрирайки хем солидна игра във значимите мигове, хем излишно усложнявайки си точките. Срещу Вавринка българинът не сподели никаква уязвимост и справедливо се поздрави с триумфа, който му обезпечи първи полуфинал за сезона.
Мачът стартира с пробив на Григор още в първия гейм, в който Вавринка не съумя да завоюва и точка. Българинът не срещна проблеми на собствен сервис и затвърди пробива. Швейцарецът усъвършенства подаването си и понижи. Той поведе с 30:0 в четвъптия гейм, само че Григор се измъкна и поведе с 3:1. Вавринка взе подаването си, а в шестия гейм стигна до първа точка за пробив, която беше отразена от Григор, само че по-късно той позволи двойна неточност и швейцарецът още веднъж стигна до точка за връщане на пробива, което стана факт след неточност от бекхенд на Григор. Веднага по-късно обаче в седмия гейм Гришо имаше 2 благоприятни условия за пробив и той се възползва още от първата, откакто Вавринка пресили форхенд в навън и по този начин пробивът беше върнат. Швейцарецът поведе с 30:15 в идващия гейм и стигна до точка за връщане на пробив, само че българинът остана съсредоточен и затвърди пробива си с офанзива от форхенд. Последва нескончаем девети гейм, който отиде на сметката на Вавринка, след което Григор сервира за продобиване на сета. Той позволи двойна неточност и даде задатък от 30:15 на противника, само че изравни, а след топка в навън на Вавринка имаше сетбол. Последва втори преувеличен удар на влезлия надълбоко в корта швейцарец и Григор поведе в сетовете.
Вторият сет стартира с замяна на сервис геймове на 0, като пръв сервира Вавринка. В третия гейм се вървеше към същия сюжет, само че при 40:0 швейцарецът сбърка, като това беше първата точка за посрещащия от началото на сета, само че в последна сметка Стан " Дъ Ман " затвори гейма. Григор завоюва оспорвания четвърти гейм. Вавринка стартира с двойна неточност, след което Григор с бекхенд ретур по правата натрупа задатък. Нова неточност даде 3 точки за пробив на Григор. Вавринка прати топката в навън от форхенд и по този начин първият пробив във втория сет стана факт. Швейцарецът дръпна с 2 точки в шестия гейм, само че Григор остана спокоен и в последна сметка дочака неточност от другата страна на мрежата. С съвършено приключена офанзива Григор изравни. Швейцарецът стигна до точка за връщане на пробива, само че не се възползва. Димитров пласира втори форхенд по късия диагонал, излезе на мрежата и приключи, а по-късно смъкна топката в краката на швейцареца и осъществя още първия геймбол. Седмият гейм стартира комарно за сервирашия Вавринка, който губеше с 0:40, само че с 4 следващи точки не разреши втори пробив. Григор поведе в подаването си, след което дочака неточност на Вавринка. Двойна неточност на Григор докара до първа точка за швейцареца в гейма. Последва дълготрайно разиграване, приключило с топка в навън от бекхенд на Димитров и тъждество 30:30. 30-ата непредизвикана неточност на Вавринка донесе геймбол на Димитров. Швейцарецът продължи да търси бекхенд страната на Григор, който сподели солидна отбрана и в последна сметка швейцарецът сбърка и резултатът стана 5:3 в интерес на българина. Стан сервира за оставане в мача и завоюва подаването си. Решителният десети гейм стартира с неточност на Григор, който прати топка в навън. Вавринка " върна жестта” при ретур. Григор стигна до бърза точка с излизане на мрежата, само че по-късно сбърка удар по правата. Още един ретур в навън на Вавринка донесе мачбол за Димитров. Швейцарецът сбърка удар по правата и по този начин Григор Димитров се класира на полуфиналите.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР