Григор Димитров загуба последната си среща преди началото на Откритото

...
Григор Димитров загуба последната си среща преди началото на Откритото
Коментари Харесай

Кириос победи Гришо за по-малко от час

Григор Димитров загуба последната си среща преди началото на Откритото състезание на Австралия. Ник Кириос победи първата ни ракета с 6:4, 6:2 на демонстративния шампионат " Kуйон Класик ", а мачът продължи 58 минути.

Хасковлията сподели постоянна игра единствено доникъде на първия сет, само че по-късно не бе по никакъв начин безапелационен и противникът му изцяло справедливо стигна до триумфа. Това бе втора загуба за Димитров от австралиеца в 5 срещи посред им.

По-късно през днешния ден ще стане ясно против кого ще играе най-хубавият ни тенисист в първия кръг в Мелбърн.

" Позагубих концентрацията си, когато бях продънен в първия сет. Ако не си взимаш подаванията против Ник, става мъчно. Той сервира необикновено. Условията са сложни, само че това е ситуацията сега. Остават няколко дни до " Аустрелиън Оупън " и е значимо да се концентрираме върху верните неща. Не пристигам за първи път в Мелбърн и знам какво да чакам във връзка с изискванията ", сподели Димитров след мача.

Първият сет стартира изцяло равностойно. Всеки от двамата печелеше без особени усложнения своето подаване и нямаше точки за в първите осем гейма до 4:4.

Деветият гейм обаче не се разви по никакъв начин добре за Григор. Българинът загуби първите три точки при своето подаване и се стигна до 0:40 и три благоприятни условия за пробив за Кириос. Гришо съумя да избави първите две от тях, само че по-късно при 30:40 той не вкара първия си сервис и австралиецът се възползва, с цел да направи първия пробив в мача.

След това представителят на домакините завоюва небрежно и своето подаване и завоюва сета с 6:4.

Вторият сет бе много по-различен. Още в третия гейм Кириос стигна до късмет да пробие и незабавно се възползва от него.

Димитров получи късмет да върне брейка още в идващия гейм, когато Кириос позволи закъснение с 0:40. Австралиецът обаче избави и трите точки за пробив, последната с ас. След това Гришо имаше още две благоприятни условия за пробив, само че не се възползва и от тях и загуби гейма.

Последва нов слаб сервис гейм за Димитров, който не завоюва нито една точка и го загуби на нула, а по-късно и Кириос взе и своето подаване, с цел да поведе с 5:1.

Гришо съумя да направи загубата си малко по-почетна, печелейки идващото си подаване, само че в последна сметка австралиецът не позволи да се стигне до поврат и затвори мача с 6:2.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР