Григор Димитров си взе почивка и пропусна началото на тревния

...
Григор Димитров си взе почивка и пропусна началото на тревния
Коментари Харесай

Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната ранглиста

Григор Димитров си взе отмора и пропусна началото на тревния сезон, което бе обещано в хода на отминалата седмица с конкуренциите в Хертогенбош и Щутгарт. Първата ни ракета посредством това си дейст целеше напълно да насочи вниманието си към започващия през днешния ден шампионат в Куинс, където българинът завоюва единствената си купа на тревна настилка в кариерата, пристигнала през към този момент далечната 2014-а година.

Гришо се наложи да се раздели с 90 точки от актива си за своето безучастие, които се оказаха задоволителни на Алекс де Минор, който се включи на надпреварата в нидерландския град и отпадна след първия си дуел, с цел да измести нашенеца с една позиция в международната класация, заради което от през днешния ден хасковлията към този момент се намира под №22 в класацията на ATP.

Димитров обаче не трябва да се трогва от случилото се, откакто в случай че за следващ път покаже най-хубавата си игра и остави своя отпечатък на шампионата от категория 500 в британската столица, то може да си обезпечи място измежду топ 16 поставените за Уимбълдън заради обстоятелството, че съветските тенисисти, които се намират пред някогашния номер три в подреждането, няма да бъдат позволени до присъединяване на третата,,мейджър " конкуренция за сезона.

Гришо следва още в хода на днешния ден да открие акцията си в Куинс с дуел против третия подложен на шампионата в лицето на международния номер 11 и първа ракета на домакините Камерън Нори, който все още се оказва непреодолимо затруднение в кариерата на българина при двете им срещи, които датират от предходната година.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР