Григор Димитров откри участието си на демонстративния турнир World Tennis

...
Григор Димитров откри участието си на демонстративния турнир World Tennis
Коментари Харесай

Първо поражение за Каните: Григор и Циципас отстъпиха пред Медведев и Рубльов на WTL

Григор Димитров откри присъединяване си на демонстративния шампионат World Tennis League, където съставлява тима на " Каните ", като в тандем със Стефанос Циципас пропусна да донесе трета поредна победа на отбора си. Дуото, формирано от най-хубавия ни тенисист и международния номер 6, показва солидно равнище в хода на дуела, само че съветската двойка Даниил Медведев и Андрей Рубльов засвидетелства доста по-добро съгласие в основните мигове и се поздрави с успеха след 7:6(3).

Така съставът на " Орлите ", от който част са двамата московчани, понижава изоставането си в общия резултат на съревнованието, само че все пак, то " Каните " не престават да имат преднина от 18:14 точки, като в идващия мач, явяващ се подобен на сингъл, точно българинът ще се изправи против Рубльов.

Началото на дуела бе сложено с чудесно извършен сервис гейм от страна на Григор, който показва високото си равнище от края на миналия тенис сезон. Четиримата мъжки представители в съставите на " Каните " и " Орлите " пък напълно се любуваха на демонстративния статут на мача и ни предлагаха голям брой завладяващи разигравания, до момента в който фамозните осъществявания съвсем непроменяемо биваха продуцирани от Димитров, който със ужасно стоп воле заслужи аплодисментите на всекиго от тримата членове на международния топ 10.

От позиция на развиването на срещата пък вълнуващите обстановки на процедура липсваха, поради обстоятелството че неточностите в играта на двата " звездни " тандема бяха сведени до най-малко и сервиращите безпроблемно организираха подаванията си. В това русло бяхме отведени до извънредно значимия 11-и гейм, когато балканският дует изостана с 15:40, но Григор въодушеви съотборника си към поврат в резултата с необикновено отиграване на мрежата и всичко предстоеше да бъде решено в тайбрек. В него още през цялото време руснаците се снабдиха с ранен задатък в статуквото, откакто Рубльов осъществя гръмотевичен ретур уинър, преди Медведев с блестяща отбрана да дублира преднината за отбора си, при което път обратно в конфликта за Димитров и Циципас нямаше и двамата положителни другари донесоха първа победа на " Орлите ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР