Григор Димитров изигра славен мач срещу Стефанос Циципас, но отново

...
Григор Димитров изигра славен мач срещу Стефанос Циципас, но отново
Коментари Харесай

Димитров направи миничудо, но Циципас все така ликува

Григор Димитров изигра прочут мач против Стефанос Циципас, само че още веднъж се оказа от губещата страна на тенис корта. На трети следващ шампионат от календара на професионалния тур (АТР) първата ракета на България (№20 в ранглистата) беше спрян от гръцкия №5 в света.

След като загуби от 23-годишния атинянин на 1/8-финалите от " АТР 500 " в Барселона в края на април и " Мастърс " в Мадрид предходната седмица, в този момент 30-годишният хасковлия отстъпи на 1/16-финал от " Мастърс " в Рим - 3:6, 7:5, 6:7 (4). И този път българинът беше на път да загуби в два сета, само че някак реализира приказен поврат във втората част и даже беше на косъм от крайния триумф, стигайки до два мачбола в решаващия сет. Уви, противникът му още веднъж ликува.

Началото на мача беше нервно за Григор и той позволи пробив още в първия си сервис гейм, което докара до закъснение от 0:3 след изрично затвърждаване от страна на Циципас. Впоследствие Димитров стабилизира играта си и даже стигна до брейкбол в 7-ия гейм, само че откакто не съумя да се възползва, не получи повече шансове в сета.

Във втората част българинът се представяше все по-стабилно, само че в 7-ия гейм настъпи срив в подаването му и той беше продънен на нула. Още в идващия гейм нашият имаше опция за връщане на брейка, само че отново не съумя и нова серия непредизвикани неточности докара до гневно строшаване на ракетата му при 3:5.

Излятата отрицателна сила като че ли преобрази Григор и той създаде миничудо. Бившият №3 в света влезе в серия от 14 следващи извоювани точки - в това число пробив на нула, когато Циципас сервираше за мача при 5:4, и от нищото изравни общия резултат на 1-1.

В решаващия III сет Димитров се измъкна незасегнат от обстановка 0:40 при 1:1 гейма и това се оказаха единствените брейкболи чак до 10-ия гейм. В него българинът сензационно се добра до мачбол в подаването на международния №5, който обаче демонстира желязна душeвност и се избави след две прекосявания през тъждество.

Ситуацията се повтори и в 12-ия гейм, в който Циципас още веднъж сервираше за оставане в мача, още веднъж даде точка за затваряне на дуела на Григор - и за жалост още веднъж я отрази.

Неизбежният тайбрек стартира с непредизвикана неточност на Димитров, която докара до моментна психическа рецесия. Българският тенисист позволи нови два минипробива и стремително изостана с 0:5 точки. Циципас му върна жеста, губейки две следващи свои подавания и Григор се възползва, свивайки пасива си до най-малко.

Само че 23-годишният грък постави точка на драмата с два следващи безапелационни сервиса, възползвайки се още от първия си мачбол след 2:37 ч. борба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР