Григор Димитров има най-силното си начало на сезон от началото

...
Григор Димитров има най-силното си начало на сезон от началото
Коментари Харесай

Това е ново усещане за мен: Григор призна пред какъв приятен проблем е изправен в Монте Карло

Григор Димитров има най-силното си начало на сезон от началото на своята кариера. Българинът е под номер 6 в годишната класация и към този момент изигра три финала през 2024-та, като несъмнено черешката на тортата беше представянето на нашия съотечественик в Маями, където той надделя Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев, с цел да доближи до конфликта за трофея.

Силният рейд във Флорида обаче се оказва нож с две остриета за международния номер девет, който нямаше никакво време разполагаем да се приспособи към клея и през днешния ден трябваше да постави съществени старания, с цел да започва сполучливо присъединяване си на Мастърса в Монте Карло. За благополучие, Димитров можеше да се упове на сериозния си опит, с цел да в профил локалния представител Валентин Вашеро в откриващия си мач на шампионата, а Григор счита да разчита точно на това свое качество, пробвайки се да се измъкне от привидно недотам оптималното състояние, в което се намира все още на корта:

" Понякога би трябвало да платиш цената за обещано нещо, губейки друго. Замислял съм се какъв брой хубаво би било да се прибера вкъщи след този необикновен шампионат и да отида на 5-дневна отмора в Италия. Вместо това, то трябваше да съм на корта единствено 24 часа, откакто се бях прибрал у дома. Това основава прочут спор в главата ти, тъй като започваш да си мислиш какво въобще правиш тук, имайки поради, че си постигнал нещо толкоз хубаво, а даже не можеш да му се насладиш. Вярвам, че въпреки всичко е допустимо да останеш обвързван с това, което правиш, само че в същото време да се наслаждаваш и оценяваш всичко протичащо се в процеса на работа.

Истината е, че в действителност съм изправен пред един прекрасен проблем. Явно просто ще би трябвало да открия метод, по който бих могъл да се възвръщам по-бързо. В предишното постоянно съм имал известно време, с цел да се приготвя за сезона на клей. Мисля, че за пръв път ми се постанова да сменя настилката толкоз бързо. Това е ново чувство за мен и се надявам да намеря по какъв начин да трансформира тази обстановка в мое предимство.

Най-хубавото е, че в действителност съумях да бъда доста непрекъснат през последните месеци. Няма по какъв начин да не бъда горделив от постигането на тези поредни победи над топ играчи и най-много от равнището си на игра и сила " - разкри първата ни ракета пред Tennis Majors.

Dimitrov didn`t really have time to enjoy his great run in Miami: " You have achieved something very, very good but then all of a sudden, like I don’t even have time to embrace it, to enjoy it. "
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР