Григор Димитров и Цветана Пиронкова започнаха по блестящ начин участието

...
Григор Димитров и Цветана Пиронкова започнаха по блестящ начин участието
Коментари Харесай

Григор Димитров и Цветана Пиронкова започнаха със страхотни победи на "Уимбълдън"

Григор Димитров и Цветана Пиронкова започнаха по ослепителен метод присъединяване си в тазгодишното издание на „ Уимбълдън ". Двамата българи в главната скица играха съвсем едновременно и стартираха с победи в първия кръг на шампионата от Големия шлем.

При мъжете Григор Димитров победи със 7:6 (4), 6:2, 6:2 37-ия в света представител на Аржентина Диего Шварцман, в мач, траял 1 час и 50 минути.

Българинът имаше съществени усложнения единствено в първия сет, който беше на косъм да загуби. Гришо стартира стремително и поведе с 3:0, само че изненадващо по-късно позволи равнене до 3:3. Шварцман проби още един път в основен миг и поведе с 6:5. Поставен пред угрозата да загуби сета Димитров обаче върна пробива и вкара сета в тайбрек, който завоюва със 7:4. След това първата ни ракета при мъжете влезе в темп и с два сета с по 6:2 завоюва мача.

Във втория кръг 11-ия в света българин ще срещне положителни си познайник и другар Маркос Багдатис. Той победи с 6:4, 6:4, 6:3 представителя на домакините Джеймс Уорд. 32-годишният кипърец сега е под №65 в международната класация. Димитров и Багдатис са играли общо 8 мача между тях като българинът има 7 победи. Единствената му загуба обаче е навръх „ Уимбълдън " след отричане през 2012 година

Ударно начало записа и Цветана Пиронкова. Въпреки че сега е едвам 131-ва в света, българката пречупи съпротивата на 76-ата в ранглистата Сара Ерани (Италия). За 1 час и 8 минути пловдивчанката победи с 6:1, 6:4.

След мощен първи сет за Пиронкова, втората част бе доста по-оспорвана. Българката обаче сподели темперамент в края. Направи пробив, с който поведе с 5:4 и сервираше за мача. Беше близо да изпусне идващия гейм при собствен сервис, само че се измъкна от 15:40, направи поврат и завоюва с 6:4.

Във втория кръг българката ще има доста по-тежка задача. Там тя ще се изправи против международната №6 и сложена под №5 в схемата на шампионата Каролин Вожняцки.

Датчанката започва с изненадващо сложна победа с 6:4, 4:6, 6:1 против 42-рата в света унгарка Тимеа Бабош.
Пиронкова и Вожняцки са се изправяли четири пъти една против друга. И в четирите случая Вожняцки е била победителка, само че мачовете им са много от дълго време - от 2008-а, 2010-а, а последният е от 2012 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР