Грета Тунберг заяви, че няма нищо против да се срещне

...
Грета Тунберг заяви, че няма нищо против да се срещне
Коментари Харесай

Грета Тунберг нямала нищо против среща с Байдън

Грета Тунберг съобщи, че няма нищо срещу да се срещне с Джо на конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата, която ще се организира от 31 октомври до 12 ноември в Глазгоу, само че не чака доста от американския президент или от решителната среща на върха, написа The Guardian. Изданието споделя, че в изявление за Covering Climate Now младата екоактивистка е изразила подозрения, че водачът на Съединени американски щати или която и да е друга страна би желал да приказва с нея на конференцията. В същото време тя съобщи, че е подготвена да се възползва от тази опция, в случай че й бъде препоръчана, оповестява " ФокусГрета Тунберг.
свързани новини1450на 20.04.2021
Британският вестник напомня, че преди седмица Грета Тунберг упрекна американския президент и ръководителите на други щати, че изнасят красиви речи, които обаче не водят до средата. В изявление за CCNow тя се оплака, че международните водачи „ не одобряват съществено младите деятели по климата “. „ Те просто споделят „ Ние те слушаме “ и ни приветстват, а по-късно не престават да работят както преди “, сподели бранителят на планетата.

Тунберг споделя, че не е впечатлена от думите на или от опитите му да одобри най-амбициозния закон за отбрана на климата в историята на Съединени американски щати. Тя счита, че тези ограничения, които в този момент се преглеждат във Вашингтон, са „ мощно разводнени от лобисти “, тъй че няма потребност да се преструвате, че „ това ще бъде решение на климатичната рецесия “.
свързани новини2580на 31.01.20212969на 17.01.2021
Що се отнася до среща с китайския президент Си Дзинпин, шведската активистка я намира за още по-нереалистична. Обвинявайки китайския водач в тирания, Тунберг все пак не се отхвърли от концепцията да приказва с него, като в същото време акцентира, че „ демокрацията е единственото решение на климатичната рецесия, тъй като единственото нещо, което може да ни избави от тази обстановка... е голям публичен напън “.

По време на изявлението Грета Тунберг удостовери, че макар вероятните „ празни приказки “, тя ще взе участие в срещата на високо ниво по климата, тъй като срещата на хиляди представители на държавните управления, деятели, учени и публицисти е добра опция „ да покажем, че сме в изключителна обстановка и... ще се опитаме да активизираме хората за битката с нея “. Защитникът на климата има вяра, че в такава обстановка „ всеки би трябвало да поеме морална отговорност “ и да употребява всяка опция на всяка платформа, с цел да „ се опита да повлияе и да прокара в вярната посока, да докара до смяна “. „ Мисля, че това е наша отговорност като хора “, акцентира Тунберг.
свързани новини6130на 11.10.2020
Шведската екоактивистка поддържа голям брой правосъдни каузи, в които хората желаят обезщетение от горивните компании за десетилетия неистини за изменението на климата, което е навредило на планетата и е предизвикало човешки премеждия. Тунберг също упрекна медиите, че в по-голямата си част не могат да покажат какъв брой сериозна е климатичната изключителна обстановка, написа The Guardian. В същото време фактът, че международните водачи не се вслушват в апелите на милиони млади деятели, не ги кара да мислят за смяна на тактиките и тактиките - най-малко към този момент. „ В момента просто повтаряме едно и също известие като строшен касетофон “, споделя климатичният деятел, отбелязвайки, че милиони хора по света към този момент са подхванали дейности.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР