Гръцкото правителството планира да въведе специален бонус за военните медици,

...
Гръцкото правителството планира да въведе специален бонус за военните медици,
Коментари Харесай

Гърция: 1800 евро месечен бонус за военни медици, които приемат да работят в държавни болници

Гръцкото държавното управление възнамерява да вкара специфичен бонус за военните медици, които се пренасочват от военните лечебни заведения към държавните лечебни заведения и одобряват да останат на работа там, оповестява еKathimerini.com.

Мярката се подхваща в опит да бъде преодолян непрекъснатият дефицит на медицински личен състав, който взема все по-застрашителни размери.

Медицинският личен състав на военните лечебни заведения, изместен в разнообразни префектури, с цел да служи в медицинските заведения на Националната здравна система (ESY), ще бъде обезщетен с 1800 евро на месец, разгласи заместник-министърът на националната защита на Гърция Йоанис А. Кефалогианис пред Народното събрание.

Гърция се сблъсква с сериозен недостиг на медицински личен състав през последните години, което води до ограничавания в потенциала на работа на някои медицински заведения и служби, както и до непрекъснато претоварване на медици, които са принудени да работят изключително без спомагателна отплата.

Налага се доста пациенти, които живеят отвън огромните градове, да бъдат пренасочвани за диагностика и лекуване към други медицински заведения заради липса на личен състав в тяхното обитаемо място, като да вземем за пример експерти анестезиолози.

В изявлението си пред Народното събрание Кефалогианис съобщи, че преместването на военния медицински личен състав и специфичният
бонус са контрактувани с министерствата на опазването на здравето и стопанската система и скоро в време ще бъдат законодателно регламентирани.

По време на чуването заместник-министърът съобщи още, че военният личен състав на страната е подготвен освен да пази националната целокупност и териториалните права на нацията, само че и да извършва дълга си пред обществото на всички места, където е належащо.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР