Гръцкото правителство внесе законопроект в парламента, предлагащ данъчни стимули за

...
Гръцкото правителство внесе законопроект в парламента, предлагащ данъчни стимули за
Коментари Харесай

Гърция ще привлича богати чужденци с ниски данъци

Гръцкото държавно управление внесе законопроект в Народното събрание, предлагащ данъчни тласъци за привличане на задгранични данъкоплатци в страната. Стимулите включват обилно понижаване на налозите и освобождение от налози за недвижими парцели и транспортни средства, осведоми Keep Talking Greece.

Финансовият министър Христос Стайкурас съобщи, че държавното управление е почнало този развой, с цел да притегли задгранични данъкоплатци с изгледи за обилни вложения в Гърция, възползвайки се от различния данъчен статус на техния световен приход.

Министърът добави, че държавното управление е въвело и закон, разширяващ статута на различно данъчно облагане на задгранични пенсионери, прехвърлящи данъчната си база в Гърция.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция ще вкара в стопанската система си нова инжекция от 6,8 милиарда...

Той означи, че последният законопроект вкарва данъчни тласъци за привличане на задгранични служащи и лица със личен бизнес, дружно с гърци, напуснали страната по време на икономическата рецесия, за да трансферират данъчната си база в Гърция.

Стимулите оферират освобождение от налог върху приходите и специфични преференции за 50% от приходите, събрани в Гърция за интервал от 7 години, както и освобождение от налози в границите на година върху домове и транспортни средства.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР