Гръцкото министерство на труда е готово да преразгледа изцяло пенсионната

...
Гръцкото министерство на труда е готово да преразгледа изцяло пенсионната
Коментари Харесай

В Гърция преразглеждат и увеличават пенсии

Гръцкото министерство на труда е готово да преразгледа напълно пенсионната система на страната през идващия месец, когато промените за обществено обезпечаване, които предизвиква, ще усилят към 450 000 съществени и помощни пенсии. Крайният брой получатели и размерът на покачването ще се дефинират от нужното изследване за министерството от националния актюерски орган, заяви в. „ Катимерини “.

Източниците споделят, че нарастването ще се ползва със задна дата от 4 октомври 2019 година за пенсиите на към 60 000 пенсионери, които са получили главната си пенсия след май 2016 година, заради промени в коефициентите на заменяне. Това няма да визира всички пенсионери, а единствено тези с застрахователен труд над 30 години, защото министерството възнамерява нарастване на коефициентите на заменяне за интервала от 30-ата или 33-ата година на труда до 42-ата.

Основните нараствания на пенсиите могат да доближат приблизително 60-70 евро на месец, до момента в който 400 000 помощни пенсии ще се покачат приблизително с 99.5 евро. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР