Гръцкото министерство на енергетиката смята, че няма да се достигне

...
Гръцкото министерство на енергетиката смята, че няма да се достигне
Коментари Харесай

Атина: Признаването на ДНР и ЛНР нарушава международното право

Гръцкото министерство на енергетиката счита, че няма да се доближи до енергийна рецесия в страната, като следствие от напрежението в Украйна.

Атина е в подготвеност да изтегля етнически гърци от погранични украински региони, като външното министерство на Гърция разгласи, че признаването на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република нарушава на интернационалното право.

Започна изключително съвещание на Съвета за национална сигурност при премиера Кириакос Мицотакис. Министърът на енергетиката Скрекас показва проект за енергийна сигурност на фона на събитията в Украйна. Гръцкото държавно управление не чака нарушение на енергийния баланс на страната, тъй като има обезпечени източници на природен газ, съгласно изказване на министър Скрекас.

Атина оповестява, че има подадени мощности от полутечен газ на остров Реветуза. Осигурени са количества гориво също от Египет и Алжир, както и азерски газ от Турция. Проблем обаче остава цената на газа, показват специалисти.

Поради напрежението в Украйна Гърция е в подготвеност да задейства проект за евакуация на към 120 хиляди етнически гърци, които живеят в региона на град Мариупол, Донецка област.

От централата на Комунистическата партия обявиха, че Гърция не би трябвало да взе участие при възможни военни дейности на НАТО. Според най-голямата опозиционна партия СИРИЗА Русия е нарушила интернационалното право.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР