Гръцкото малцинство, живеещо в Армения, предимно потомци на оцелели от

...
Гръцкото малцинство, живеещо в Армения, предимно потомци на оцелели от
Коментари Харесай

Гърци от Армения вече воюват срещу Азербайджан

Гръцкото малцинство, живеещо в Армения, най-вече потомци на оживели от Понтийския геноцид, към този момент води война паралелно с арменската войска против Азербайджан, съобщи водачът на гръцката общественост в Армения Мария Лазарева, представена от "Прототема ".

Пред публицисти тя акцентира, че в Арцах, по-известен като Нагорни Карабах, има дребна гръцка общественост от към 40 души, с които тя е в всекидневен контакт.

"Няколко доброволци и бойци от гръцки генезис към този момент са в Арцах и се борят за родината си, където са родени и израснали ", сподели тя и добави, че "хората са разчувствани, оптимисти. Ние имаме вяра в армията си и в героичния си дух ".

"Това не е война за малко парче земя, това е война за нашата обичана татковина, за свободата ", сподели още Лазарева.

"Когато за комшия Турция, всеки миг би трябвало да сме подготвени за война․ Разбира се, военните дейности не са нещо ново през последните години. Имаше четиридневна война през април 2016 година, в която Азербайджан не реализира доста. Така че знаехме, че отмъщението няма да закъснее. И, несъмнено, след провалянето на азербайджанците през юли тази година на арменско-азербайджанската граница, военните дейности трябваше да продължат. Това, което се случва в този момент по нашите земи, не се назовава просто военни дейности, а война – заради мащаба и методите на воюване. Въпросът е, че актуалната война се води освен сред Армения и Азербайджан и се води освен в Нагорни Карабах, само че и в Армения. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР