Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на ,

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на ,
Коментари Харесай

Гръцкият "валяк" мина и през Синер, за да си осигури трети 1/2-финал в Австралия

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас се класира за полуфиналите на , откакто надигра изрично Яник Синер в три сета – в обособените елементи 6:3, 6:4, 6:2, за близо два часа игра.
Първата ракета на южната ни съседка изигра съвършен мач и не позволи съвсем никакви съмнения против надарения италианец в границите на три сета!
В първия той проби подаването на Синер още във втория гейм и по-късно не изпусна контрола върху частта. Във втория пробивът пристигна в третия гейм, като последва пауза поради почналия дъжд над Мелбърн. Двамата тенисисти седнаха край корта в очакване на затваряне на покрива, само че това не афектира Циципас, който още веднъж сервира безупречно и се приближи на сет от крайната победа.
В третата част Синер позволи брейк, само че се добра до тъждество в сервис гейма на противника за първи път в мача в четвъртия гейм. Той обаче не съумя да стигне до точка за пробив, Циципас затвърди брейка и направи още един, след което безпроблемно си подсигурява успеха.
Тя го изпрати на третия му полуфинал в Австралия след тези през 2019 година (загуба от Рафаел Надал) и 2021 година (загуба от Данийл Медведев) и в този момент се надява да стигне до първия си край на австралийска земя.
Гъркът завоюва 79% от точките на първи сервис и не даде нито една точка за пробив пред Синер, който от своя страна не избави нито един от четирите брейкбола пред противника. Циципас завърши с 30 уинъра и 28 непредизвикани неточности, до момента в който италианецът се регистрира с 18 печеливши удара и 22 непредизвикани неточности.
В спор за място на финала Циципас чака спечелилия от последния четвъртфинал при мъжете, който опълчва втората ракета в света Медведев на деветия в схемата Феликс Оже-Алиасим!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР