Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

Мицотакис призовава за общ отговор на ЕС на енергийната криза

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година приканва за общ отговор на Европейски Съюз на енергийната рецесия, като акцентира, че съюзът би трябвало да прекъсне обвързаността на европейските цени на електрическата енергия и газа, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки в. " Катимерини ".

" Трябва да прекъснем връзката сред цените на газа и електрическата енергия. Ако не го създадем, ще наложим голяма икономическа тежест на нашите жители и предприятия. Надявам се, че можем да създадем това на европейско равнище ", съобщи Мицотакис по време на полемика с присъединяване на генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване Матиас Корман на Седмия стопански конгрес в Делфи в събота.

" Трябва да активизираме европейските запаси, с цел да помогнем на всички страни членки да се оправят с този проблем ", сподели Мицотакис. " Ако не създадем това, ще позволим на силите на популизма да се появят още веднъж още по-силни... ще загубим поддръжката на популацията си, тъй като то ще усети тежестта от съветската инвазия ", уточни гръцкият министър председател.

Същевременно той посочи предварителното погасяване от страна на Гърция на заемите от МВФ, утвърждението на първата вноска от Фонда за възобновяване и резистентност и упованието страната да излезе от от режима на засилено наблюдаване.

" Важно е да дадем на пазарите посланието, че сме в положение да си стъпим на краката, че на нас може да се разчита ", сподели министър председателят и добави, че идната цел е повишение на кредитния рейтинг на страната до капиталов клас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР