Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис покани украинския президент Володимир Зеленски да

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис покани украинския президент Володимир Зеленски да
Коментари Харесай

Мицотакис покани Зеленски да говори пред парламента на Гърция

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис предложения украинския президент Володимир Зеленски да приказва пред Народното събрание в Атина.

Поканата бе отправена по време на телефонен диалог сред двамата държавници. Гръцките опозиционни партии приветстваха самодейността на Мицотакис за послание на Зеленски пред Народното събрание.

В диалога, който се състоя във връзка националния празник на Гърция, Украйна благодари на Гърция за филантропичната помощ, както и за поддръжката.

Гърция е получила гаранции, че ще се обезпечат коридори за евакуиране на етническите гърци от региона на град Мариупол, както и от Одеса.

Украинският външен министър Кулеба благодари на своя сътрудник Дендиас за готовността ръководителят на гръцката дипломация да оглави идната филантропична акция към град Мариупол.

Атина упорства за безвреден кулоар за евакуиране на корабите под гръцки байрак от пристанища на Русия и Украйна и на 45 моряци от екипажите.

Ежедневно в Гърция идват бежанци от Украйна, а Атина е в подготвеност да поеме и част от украинците, които се намират на територията на Полша,съобщават от министерството по миграция.

По последни социологически изследвания 66% от гърците не са съгласни да се изпраща оръжие за Украйна, като 60% одобряват наложените наказания против Русия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР