Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви задължителна ваксинация срещу Covid-19 за

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви задължителна ваксинация срещу Covid-19 за
Коментари Харесай

Гърция налага глоба от 100 евро месечно за неваксинирани над 60 години

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи наложителна имунизация против Covid-19 за всички гърци над 60-годишна възраст преди съвещание на кабинета в Атина във вторник, в опит да се оправи с новата опасност от разновидността ``Омикрон`` преди празничния сезон. Тези, които откажат да се имунизират, ще би трябвало да заплащат месечна санкция от 100 евро за всеки месец, в който са неимунизирани. Заповедта влиза в действие от 16 януари, обяви Мицотакис. Средствата, събрани от санкциите, ще бъдат предоставени на гръцките лечебни заведения, борещи се с пандемията.

Жителите на Австрия , които отхвърлят да се имунизира, пък ще би трябвало да заплащат санкции до 7200 евро, се споделя в план на австрийския закон за имунизация против ковонавирус, предава Euroactive. Според плана, представен от австрийския вестник Die Presse, освободени от санкция са единствено тези, които не могат да бъдат имунизирани заради здравословни аргументи. В плана остава неуточнен въпросът дали бустерните дози също ще бъдат наложителни и дали прекаралите вируса ще имат идентични права с имунизираните.

Всички, които откажат да се съобразят с имунизационната акция, която става наложителна от февруари, ще бъдат викани в районната администрация. Ако пренебрегват призовката два пъти, ще бъдат санкционирани 3600 евро. Ако нарушаването на закона за имунизация излага други лица на ``сериозен риск`` или в случай че продължат да пренебрегват заповедта, те ще бъдат санкционирани до 7200 евро. Според предлагането, в случай че неимунизираните лица не престават да отхвърлят да се имунизират даже откакто са получи санкциите, те ще би трябвало да заплащат на всеки 6 месеца.

Законопроектът ще бъде показан на 6 декември. 

 

Окръжният съд в Мисури спря заповедта за наложителна имунизация за всички здравни служащи в общо 10 щата, оповестява БГНЕС.

Според използването на заповедта за наложителната ваксинация и на здравни служащи и на други участници в стратегии за здравно обезпечаване би трябвало неотложно да бъде прекратено. Освен за Мисури решението се отнася и за щатите Аляска, Арканзас, Айова, Канзас, Небраска, Ню Хемпшир, Северна Дакота и Уайоминг, които се причислиха към желае. Окръжният съд на Мисури приема възраженията на ищците, че решението за наложителната имунизация е признато от федералното държавно управление, само че не е утвърдено от Конгреса на Съединени американски щати. Съдията написа, че обществото има интерес да бъде непокътнато статуквото, до момента в който съдът не се произнесе по съществото на делото, защото в противоположен случай ще бъде сложена под въпрос опцията на здравните заведения да обслужват пациенти и да избавят живот.

В началото на ноември Белият дом подреди на към 84 милиона чиновници на частни компании да бъдат имунизирани против новия ковид или постоянно тествани до 4 януари 2022 година През този интервал се изисква и здравните служащи да бъдат имунизирани. Според оценките на управляващите, общо става дума за към 17 милиона души.

Според университета " Джонс Хопкинс ", който въз основа на информация от федералните и локалните управляващи, пресмята, че в Съединени американски щати към този момент има над 48,3 милиона случая на коронавирусна зараза от началото на пандемията, а повече от 777 хиляди души са умряли. И по двата индикатора страната е преди всичко в света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР