Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и членовете на кабинета му се

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис и членовете на кабинета му се
Коментари Харесай

Гръцкият премиер ще представи план за рестартиране на икономиката

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис и членовете на кабинета му се чака в сряда да показват държавен проект за възобновяване на туризма и рестариране на стопанската система на страната след близо два месеца блокаж поради пандемията от ковид, оповестява в. " Катимерини ".

Рестарирането на туризма, който съставлява 18 % от брутния вътрешен артикул на Гърция, е основен миг в проекта за икономическо възобновяване и съгласно информация на изданието това ще включва отваряне на границите на страната за пътуващи от Европейския съюз, само че и от Израел, най-късно от 1 юли, само че по-вероятно още от 15 юни.

Големите хотелски вериги, работещи сезонно, към този момент са приели нови протоколи и ограничения за сигурност, с цел да защитят личния състав и клиентите от разпространяването на вируса в очакване на решение на държавното управление за обновяване на активността им, откакто към този момент бе дадена зелена светлина за отварянето на целогодишно работещите хотели и курорти от 1 юни.

Хотелиери обявиха за " Катимерини ", че чакат релативно добър летен сезон, поради спекулациите, че може да се позволи отваряне на сезонните хотели от 1 юли, само че и проектите за обновяване на полетите в границите на Шенгенската зона до края на този месец. Перспективите им ще станат по-ясни, когато държавното управление разгласи съответно какви ограничения за поддръжка на този бранш възнамерява.

За стопанската система държавното управление приготвя редица " целенасочени ограничения " през идващите няколко седмици и месеци. Те може да включват понижаване на Данък добавена стойност за транспортните и кетъринг услугите, дотации за чиновниците с понижено работно време, някаква форма на отплата за притежателите на парцели, които са претърпели загуби поради намаляването на наемите, поддръжка за кредитополучателите, както и данъчни облекчения за бизнеса, който е потърпевш от ограничаващите ограничения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР