Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис договори стратегическо сътрудничество с Египет в

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис договори стратегическо сътрудничество с Египет в
Коментари Харесай

Премиерът на Гърция договори стратегическо сътрудничество с Египет

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис контракти стратегическо съдействие с Египет в енергийната сфера и във връзка с вероятностите за обединяването на Кипър. Мицотакис и египетския президент Абдел Фатах ас Сиси дадоха взаимна конференция.

„ Източното Средиземноморие би трябвало да се резервира като регион на мир и добросъседство “, подчертаха на общ брифинг президентът на Египет и гръцкия министър председател след среща в Кайро.

Двете страни са разискали и обстановката в Либия, като показват общо мнение за отдръпване на всички задгранични военни сили от региона.

Икономика, търговия, туризъм, вложения са тематиките от двустранен интерес за Атина и Кайро. Продължава енергийното съдействие сред Египет-Кипър и Гърция с създаване на подводен водопровод по дъното на морето.

Енергия от възобновими източници е тактика, залегнала в политическата стратегия за развиване на Египет и Гърция, бе очебийно на конференция. 

Гърция получи удостоверение от египетската страна за поддръжка във връзка с решение на казуса с разграничен Кипър единствено и само под егидата на Организация на обединените нации.

По време на визитата в Кайро министър председателят Мицотакис се срещна с гръцката общественост в Александрия и духовните представители на църквата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР