Гръцкият премиер Алексис Ципрас изключи предсрочни избори след оставката тази

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас изключи предсрочни избори след оставката тази
Коментари Харесай

Ципрас изключи предсрочни избори след оставката на Кодзиас

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас изключи предварителни избори след оставката тази седмица на външния министър Никос Кодзиас, като съобщи, че неговото държавно управление към момента има поддръжката на болшинството от депутатите, съобщи Ройтерс.

Никос Кодзиас подаде оставка ненадейно в сряда, като стана първата високопоставена " жертва " в границите на акцията на Ципрас за слагане на завършек на дългогодишния спор за името на прилежаща Македония.

Говорейки пред публицисти в Брюксел, Ципрас съобщи, че той ще поеме и поста на външния министър до завършването на процеса на одобрение на съглашението със Скопие, предвиждащо преименуване на някогашната югославска република на Северна Македония.

Кодзиас, който беше основен договарящ за съглашението, подаде оставка след спор по време на съвещание на кабинета във вторник с министъра на защитата Панос Каменос, който се опълчва на съглашението.

Ципрас сподели, че неговото държавно управление " към момента се радва на цялостната и безспорна поддръжка на болшинството в Народното събрание ". Неговата администрация има поддръжката на 153 депутати в 300-местния парламент, в това число от дребната дясна партия, която Каменос оглавява.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР