Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация. Всички неваксинирани ще бъдат пускани

...
Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация. Всички неваксинирани ще бъдат пускани
Коментари Харесай

Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация срещу COVID-19 |

Гръцкият парламент утвърди наложителната имунизация. Всички неимунизирани ще бъдат пускани в неплатен отпуск, до довеждане докрай на имунизацията им, заяви Нова телевизия.

Мярката визира здравните служащи и всички трудещи се в здравната система, както и личния състав на домове за възрастни хора и тези със специфични потребности.

На работодателите, които нарушават наредбата, ще бъдат налагани наказания от 10 000 до 50 000 евро. При наново нарушаване - от 20 000 до 200 000 евро.

Всички чиновници в заведенията за хранене и туризма ще би трябвало да си вършат постоянни проби за COVID-19. С това задължението, което до момента важеше единствено за някои известни туристически острови, се уголемява за цялата страна, съобщи Ройтерс.

Гърция отстрани множеството ограничавания и се надява на най-малко отчасти възкръсване на туризма през лятото. След ново повишаване на случаите на COVID-19 заради разпространяването на по-силно заразния Делта вид предходната седмица страната разгласи тестване два пъти седмично на неимунизираните чиновници в заведенията за хранене и туристическите компании на някои от островите, припомня организацията.

Същото предписание към този момент ще се ползва и из цяла Гърция, сподели през днешния ден заместник-министърът за отбрана на жителя Никос Хардалиас. Целта ни е нашата страна да продължи да изпраща посланието, че е и ще продължи да бъде туристическа дестинация, сподели той.

Според епидемиологичната конюнктура се планува и опция за разширение на кръга от работещи, отвън здравните, за които се изисква наложителна имунизация против ковид.

С гласуваното от Народното събрание в Атина се планува всички работещи в държавния и частния бранш, които са със приключен имунизационен цикъл или са преболедували през миналите 6 месеца, да показват документ за това на работодателите си.

С население от 11 милиона души, Гърция е ваксинирала 45 % от гърците. Гърция заяви през днешния ден за 2604 нови случая, с което общият им брой доближава 469 042 от началото на пандемията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР